Sinterklaas tiramisu

sinterklaastiramisu

Het is weer Sinterklaas! Tijd om de cadeautjes uit te pakken en alle kruidnoten op te eten voordat je alle kerstspullen in huis haalt. Ik heb al jaren geen Sinterklaas gevierd. Maar dit jaar ga ik het bij mijn schoonfamilie met kleine kinderen vieren. Ik heb er zin in! Als toetje in stijl maakte ik deze Sinterklaas tiramisu met kruidnoten. 

Tiramisu is favoriet hier. En dan liever niet de traditionele versie, maar altijd weer andere combinaties. Vorige jaar maakte ik een heerlijke tiramisu met bitterkoekjes voor kerst. Mijn laatste keer tiramisu was al weer veel te lang geleden, dus een mooi moment voor een nieuwe tiramisu. Deze Sinterklaas tiramisu met kruidnoten is heerlijk!

Eigenlijk lieg ik, mijn laatste keer tiramisu is maar een week geleden. Maar toen had ik maar één hapje van de tiramisu die mijn vriend bestelde. Komt niet snel voor dat ik een tiramisu laat staan, maar we hadden serieus al zoveel gegeten toen. Het ging echt niet meer. Al had mijn vriend daar minder moeite mee. 

Was blij dat ik deze tiramisu wilde maken voor Sinterklaas en geen taart, want dat was moeilijk geworden zonder oven. Eigenlijk kwam dit precies goed uit. Het kerstdiner gaat lastiger worden, maar dan leen ik de keuken van mijn moeder en schoonvader wel gewoon. Een dagje chef op locatie. Eigenlijk zou ik veel vaker in het jaar zo uitgebreid willen koken. Misschien zou ik eens een kookclub moeten opzoeken, iemand daar ervaring mee? Gewoon een groepje mensen om samen een diner mee te maken. Van elkaar leren en elkaar inspireren. 

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Sinterklaas tiramisu
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
  1. 750 gram mascarpone
  2. 400 ml slagroom
  3. 4 ei-gelen
  4. 200 gram suiker
  5. kruidnoten
  6. cacao/chocolade
  7. 2 vanille stokjes
  8. koek/speculaas kruiden
  9. sterke koffie
  10. koffielikeur (Hier aten kinderen aan mee, ik gebruikte een Monin tiramisu siroop)
Instructions
  1. Klop de slagroom met 50 gram suiker stijf.
  2. Roer de mascarpone los.
  3. Roer de ei-gelen en de rest van de suiker door de mascarpone.
  4. Haal het merg uit de vanille stokjes en doe deze bij de mascarpone.
  5. Meng de mascarpone met de slagroom en breng dit nu op smaak met de koek kruiden.
  6. Ongeveer een eetlepel maar proef gewoon totdat je een lichte hint van speculaas proeft.
  7. Bedek een schaal met een laag kruidnoten.
  8. Meng de koffie met de koffie likeur en besprenkel dit over de kruidnoten.
  9. Maak nu een laag met je mascarpone mengsel.
  10. Nu weer een laag kruidnoten, besprenkel deze weer met koffie.
  11. Maak nog een laag met het mascarpone mengsel.
  12. Maak de bovenkant af met een laag geschaafde chocolade of cacao.
  13. Versier met kruidnoten.
Notes
  1. Fijne Sinterklaas!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.