Verse kippensoep maken

kippensoep

Zelfgemaakte soep, dat is toch gewoon het lekkerste dat je kunt eten nu het weer zo koud is? Verse kippensoep maken is helemaal niet lastig, je hebt alleen een beetje geduld nodig. Uiteindelijk eindig je met een heerlijke en enorm goed gevulde soep. Het is geen bouillon waar je af en toe een stuk wortel of kip tegen komt. Maar een echte maaltijd soep. Serveer er een goed stuk brood bij en de avond is compleet. 

Ik geef mijn klassieke Hollandse kippensoep wel graag net een beetje meer pit. Gewoon omdat ik dat lekker vind, dat is dan ook het fijne aan zelf koken. Je kunt alles precies naar je eigen smaak aanpassen. Proeven is dan ook enorm belangrijk wanneer je kookt. Soms zijn we zo gewend dat we alles voorgekauwd krijgen dat we niet meer vertrouwen op onze eigen zintuigen. Jij proeft toch ook wanneer iets gaar en op smaak is? Jij ziet het toch ook wanneer je deeg gaar en goud bruin in? Haal jij je patat er bleek uit omdat op de verpakking stond dat het 5 minuten moest? Natuurlijk niet. Gewoon vertrouwen op je eigen zintuigen. 

Al moet ik daar wel bij zeggen dat je er soms wel rekening mee moet houden dat smaken kunnen versterken. Zo heb ik wel eens veel te veel rode peper in een bouillon gedaan omdat ik hem echt nog niet scherp vond tijdens het proeven. Maar nadat het nog een uur stond te koken was die echt veel te pittig. Al doende leert men. Maar gebruik deze gelegenheid vooral om van mijn fouten te leren. 

Over leren gesproken, ik ben begonnen aan mijn rijlessen. Gekregen van de allerliefste moeder van de wereld. Ik vind het erg fijn om te rijden, hopelijk leer ik het snel en goed. Ben al een stuk minder bang in de auto. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Kippensoep
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 1 hele kip
  2. 2 prei
  3. halve kilo wortelen
  4. 2 laurier blaadjes
  5. peper
  6. zout
  7. 2 cm verse gember
  8. halve theelepel chili flakes
  9. halve theelepel citroengras poeder
Instructions
  1. Smeer een braadpan licht in met olie, je wilt niet teveel olie gebruiken.
  2. Braad de kip kop aan alle kanten even aan.
  3. Blus direct af met genoeg water tot de kip net onder staat.
  4. Snij de prei en wortel in halve ringen en doe deze in de soep.
  5. Doe de laurier, geraspte gember, chili flakes en het citroengras in de soep.
  6. Breng ook op smaak met peper en zout, liever te weinig dan te veel. Je kunt op het eind altijd nog toevoegen.
  7. Laat de soep nu 2 uur koken.
  8. Haal de hele kip na deze tijd uit de soep.
  9. Verwijder het vel en trek het vlees uit elkaar tot je mooie stukken hebt.
  10. Doe het vlees terug in de soep.
  11. Proef de soep en breng indien nodig verder op smaak.
Notes
  1. Een goed gevulde simpele kippensoep!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *