Zelfgemaakte limonade!

limonadeEergisteren was ik naar de HEMA persdag, daar zag zag ik een enorm toffe pot met een kraantje en dat gaf mijn inspiratie. We kennen allemaal de limonadesiropen in de winkel, maar waarom maken we het niet gewoon zelf? Stiekem is er namelijk weinig lekkerder dan een glas ijskoude limonade op een warme zomerse dag. Nu is het helaas geen warme zomerse dag, maar ik moest het toch eens proberen.

Dit is sinaasappel limonade, maar ik wil de komende tijd ook nog gaan experimenteren met andere smaken.

Het was erg simpel om te maken. Het sap van 5 sinaasappelen en 1 citroen in een pannetje doen. Hierbij 300 gram suiker doen en verwarmen tot de suiker volledig is opgenomen. Nog een klein beetje laten inkoken en vervolgens rustig laten afkoelen.

Nu heb je normale aanleng limonade. Dus een klein laagje in je glas doen en afvullen met ijskoud water en lekker wat ijsklontjes.

Enjoy!

Nu nog wachten op een warme dag..

 

10 antwoorden
 1. Lauriëtte
  Lauriëtte zegt:

  Wat leuk! Eigenlijk nooit echt over nagedacht dat je dit ook zelf kan maken haha. Ook maar eens doen inplaats van een fles Karvan Cevitam siroop kopen. Thanks voor de tip!

  Beantwoorden
 2. anja
  anja zegt:

  Dankjewel voor recept. Ik drink hem ook graag warm in de winter. Heb stokje kaneel en een steranijs mee laten trekken. Vr gr anja

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.