rode bieten burger

Bulgur rode bieten burger

Bulgur rode bieten burger

Ik had nog bietjes liggen, maar had ook enorm veel zin in een burger. Lekker met je handen eten. En het gevoel hebben dat je ongezond bezig bent. Alleen het gevoel, want eigenlijk is dit best een gezonde burger. Ik maakte deze bulgur rode bieten burger met tzatziki. Geen mayonaise, ketchup, bacon of ander vlees. Maar wel een heerlijke burger! 

Ik maakte mijn eigen hamburger broodjes en een tzatziki van plakjes komkommer. Maar je kunt natuurlijk ook voor andere garnituren kiezen. Het lijkt mij bijvoorbeeld ook erg lekker met geitenkaas. 

 Mochten jullie bulgur nog niet kennen kan ik het jullie echt alleen maar aanraden. Ik maakte al eerder bulgur met geroosterde groenten. Ik vind het een fijne afwisseling op bijvoorbeeld een bord rijst. En sowieso is het veel lekkerder dan quinoa maar is het ook enorm gezond! Dit zouden mensen echt vaker moeten eten.

In deze burger heb je overigens niet echt het idee dat je bulgur zit te eten, maar dat is dan ook niet het idee van een burger. Ik zat een beetje in het donker en het zat er zelfs uit als vlees. Zo smaakt het overigens niet hoor, je proeft de licht zoete bietjes er nog lekker doorheen.

Je maakt hiervan 8 burgers, maar je kunt ze prima invriezen. Ik had een baaldag en dacht dat ik wel twee broodjes op zou kunnen, maar ze zijn toch wel echt enorm machtig! En dat terwijl ik normaal toch wel een grote eter ben! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Rode bieten burger
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 kop bulgur
 2. 500 gram gekookte rode bieten
 3. 1 ui
 4. 1 bouillon blokje
 5. 2 eetlepels bloem
 6. peper
 7. zout
 8. 1 ei
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Breng twee koppen water aan de kook met een bouillon blokje.
 3. Draai het vuur uit en doe één kop bulgur in het water, laat dit 10 minuten weken.
 4. Snij de bieten en de ui in kleinere stukken en doe dit in een keukenmachine.
 5. Maal dit fijn.
 6. Doe het ei, de bulgur en wat peper en zout bij de rode bieten.
 7. Maal dit nog eens fijn en door elkaar.
 8. Roer de bloem door dit mengsel.
 9. Maak met een steker 8 mooie burgers op een bakpapier op de bakplaat.
 10. Zet dit voor 10 minuten in de oven.
 11. Hierna kun je de burgers invriezen voor een volgende keer, of direct gebruiken.
 12. Knip het bakpapier om de burgers heen en gooi de burger in een pan terwijl je het bakpapier eraf trekt.
 13. Bak de burger zo aan beide kanten mooi bruin.
 14. Serveer de burger op een broodje met garnituren naar smaak.
Notes
 1. Een gezonde rode burger!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
18 antwoorden
 1. Joyce
  Joyce zegt:

  Wow Mirne wat een goed idee en een mooie kleurencombi! Ik heb toevallig nog rode bieten over (ik maakte er een smoothie van) maar dit lijkt me ook erg lekker!

  Beantwoorden
 2. Marije
  Marije zegt:

  Yay! Het meisje van de keuken, haha! Mijn vriend vertelde al: “Er is hier een meisje die ook blogt en die weet wie jij bent”. Ik hoop dat je gaat slagen voor en keuken en je door kan gaan et je heerlijke recepten. Want ook deze ziet er weer heer-lijk uit!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.