bulgur groenten

Bulgur met knoflook yoghurt

Bulgur met knoflook yoghurtIk at voor het eerst bulgur. En ik ben direct fan. Quinoa probeerde ik eerder al eens, maar dat vond ik dan weer helemaal niets. Kan iemand mij die hype uitleggen? Bulgur daarentegen is echt heerlijk. Veel fijnere structuur. 

Mijn eerste keer bulgur was deze simpele bulgur met knoflook yoghurt. Vol met geroosterde paprika en gegrilde courgette. Of je bulgur al wel of nog niet kent, probeer dit gerechtje eens. 

De gemiddelde Nederlander kent witte rijst, pasta en aardappels. Toch vind ik het leuk om te merken dat mensen steeds meer verschillende soorten koolhydraten proberen. Couscous, quinoa of bijvoorbeeld bulgur. Zelf probeer ik ook steeds meer uit. Ik was nooit een rijsteter en vond deze producten altijd te veel op rijst lijken. Stom he? 

Tegenwoordig vind ik dat je alles moet proberen. Zelfs als je altijd dacht dat je het niet lustte, probeer het gewoon nog een keer. Er zijn best een hoop dingen die ik toch lekker blijk te vinden. Rijst is één van die dingen. En gelukkig heb ik nu ook bulgur ontdekt. 

Super simpel gerechtje, zeker als je de courgette gewoon even mee bakt. Maar zelf vind ik hem van de gril net iets lekkerder en ik had toch tijd teveel. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

 

Bulgur met knoflook yoghurt
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram bulgur
 2. 250 ml kippenbouillon
 3. 2 geroosterde paprika
 4. 2 courgette's
 5. 1 ui
 6. 100 ml yoghurt
 7. 1 teen knoflook
 8. verse bieslook
 9. 0.5 tl kerrie
 10. 0.5 tl paprikapoeder
 11. 1 tl sambal
Instructions
 1. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in mooie dunne plakken en gril deze kort aan tot je mooie gril strepen krijgt.
 2. Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin een fijn gesnipperde ui.
 3. Doe de kruiden erbij en bak deze even kort op.
 4. Tijd om de bulgur toe te voegen en deze ook even door te verwarmen voordat je de kippenbouillon toevoegt.
 5. Laat de bulgur zo 12 a 15 minuten garen.
 6. Ondertussen kun je de yoghurt dressing maken door de yoghurt, geperste knoflook en gesneden bieslook te mengen.
 7. Voeg de gegrilde courgette en geroosterde paprika toe aan de bulgur.
 8. Serveer met de knoflook yoghurt.
Notes
 1. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden
 1. Jan
  Jan zegt:

  Hmmm dat ziet er lekker uit,
  ik krijg nu al trek!
  Bulgur vind ik sowieso erg lekker (en gezond!),
  misschien ga ik dit maar een keertje proberen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.