spuitjes stamppot

Spruitjes stamppot met geitenkaas

Spruitjes stamppot met geitenkaasSpruitjes zijn één van mijn favoriete groenten. Als kind was ik er al gek op. Dat had mijn moeder slim aangepakt, ze heeft spruitjes speciaal gemaakt. Wij mochten altijd net zoveel spruitjes als dat wij jaren oud waren. Ik hield niet van pannenkoeken maar wel van spruitjes, wat een apart kind was ik. 

Spruitjes vind ik gewoon gekookt al lekker, naast een gekookte aardappel en met een stuk vlees. Maar mijn vriend doe je daar echt geen plezier mee. Vorig jaar maakte ik spruitjes op een manier die hij wel lekker vond, gebakken met een lading spekjes en pijnboompitten. Laten we eerlijk zijn, dat is natuurlijk ook heerlijk. Maar je kunt niet altijd spek aan iets toevoegen om het lekker te maken, daarom maakte ik er nu deze gezondere variantie van. Spruitjes stamppot met geitenkaas. 

Ik was helemaal verbaasd, mijn vriend mocht namelijk zelf kiezen. Gerookte kipfilet of geitenkaas en hij koos voor geitenkaas. Normaal gesproken vind hij het niet erg om vegetarisch te eten, maar als hij de keuze heeft kiest hij toch eigenlijk altijd voor iets met vlees. Misschien ben ik zelfs deze enorme carnivoor aan het bekeren. 

Ik ben blij dat het weer wat kouder begint te worden en je dus zonder jezelf te schamen een flinke stamppot op tafel kan zetten. Ik denk dat ik de komende periode een hoop verschillende stamppotten ga proberen. Wat is jullie favoriete stamppot?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Spruitjes stamppot met geitenkaas
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gram spruitjes
 2. 500 gram aardappelen
 3. 100 gram zachte geitenkaas
 4. balsamico azijn
 5. 1 ui
 6. melk
Instructions
 1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
 2. Maak de spruitjes schoon en kook ze 7 minuten.
 3. Snij de spruiten vervolgens door de helft of in kwarten en snipper de ui.
 4. Fruit de ui aan in een koekenpan en doe de spruiten hier bij.
 5. Bak dit lekker een beetje aan totdat het wat kleur krijgt, gooi er nu een scheut balsamico azijn bij.
 6. Stamp de aardappelen fijn en voeg hier een beetje melk aan toe tot je een mooie puree krijgt.
 7. Doe de ruime meerderheid van de spruiten door de puree en stamp een beetje fijn.
 8. Serveer de puree op de borden en verdeel hierover de extra spruiten.
 9. Maak af met de verbrokkelde geitenkaas.
Notes
 1. Een heerlijke stamppot!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

7 antwoorden
 1. Jeanine
  Jeanine zegt:

  Ooooh dit ziet er zo lekker uit! Ik ben ook echt gek op spruitjes!
  Heb je blog net ontdekt en zie al een tag met Vegetarisch; super! Die ga ik eens helemaal uitpluizen.. :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.