pan pizza

Pan pizza met champignons

panpizzaVroeger was pizza iets voor arme mensen. Tegenwoordig is pizza geliefd door iedereen. Je kunt alles wat je wil erop doen, maar naar mijn mening is minder vaak meer. Ik bak regelmatig pizza maar vaak gewoon direct in de oven. Deze pan pizza met champignons bak je eerst kort in de pan en gaat daarna inclusief pan de oven in. Ik vond hem heerlijk! 

Ik hou van alles met deeg, dus logischerwijs ben ik ook helemaal gek op pizza. Ik liet al eerder mijn pizza met zalm zien , mijn pizza met Serrano ham en heerlijke kleine pizza rolls. Als ik buiten de deur een pizza wil gaan eten kom ik vaak uit bij O’pazzo. Elke avond met pizza is een geslaagde avond. Als er ergens een fan-club is dan wil ik mij daarbij aansluiten. Heerlijk zo’n luxe meerdere gangen diner, maar met een heerlijke pizza maak je mij misschien wel bijna net zo blij. 

Tot zover mijn lofzang over dit voedsel der goden. 

Veel mensen pakken een pizza uit de diepvries en bakken die in 11 minuten in de oven af. Ik was er vroeger ook schuldig aan, maar geloof mij nou dat dit echt niet lastig is om zelf te maken. Goedkoper. En echt veel lekkerder. 

Het deeg kost even wat tijd, maar gelukkig kun je dat makkelijk invriezen. Dus als je gewoon voor vaker deeg maakt haal je dat op een later moment gewoon uit de vriezer. 

Doordat je deze pizza eerst in een pan bakt weet je zeker dat je een hele lekkere bodem krijgt. En beleg is natuurlijk altijd belangrijk, maar een goede bodem is zeker net zo belangrijk. Ik heb geen pizzasteen dus dan is het in de oven soms lastig een goede bodem te krijgen. 

Let er wel op dat je pan in de oven kan, mijn wok is de enige pan die in de oven kan. Maar eigenlijk is dat ook wel een mooi formaat. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Pan pizza met champignons
Serves 2
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 250 bloem
 2. 150 ml lauw water
 3. half zakje gist
 4. 200 ml gezeefde tomaten
 5. 1 el crème fraîche
 6. 250 gram champignons
 7. 1 bol mozzarella
 8. 1 ui
 9. 1 teen knoflook
 10. 1 tl oregano
 11. 0.5 tl paprikapoeder
 12. peper
 13. zout
Instructions
 1. Los de gist op in het water en doe dit bij het bloem.
 2. Kneed dit zeker enkele minuten tot een mooi deeg.
 3. Doe het deeg in een grote kom en dek het af met een vochtige theedoek.
 4. Laat het zo staan tot het in volume is verdubbeld (2 uur ongeveer).
 5. Snipper de ui en snij de champignons in plakken.
 6. Fruit de ui aan en doe de champignons hierbij.
 7. Pers de teen knoflook en deze mag ook bij de champignons.
 8. Breng op smaak met peper en zout.
 9. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 10. Doe olie in een pan die in de oven mag en verdeel dit helemaal.
 11. Doe de helft van het deeg in de pan en rek dit tot een mooie pizza.
 12. Maak een sausje van de gezeefde tomaten, crème fraîche, paprikapoeder en de oregano.
 13. Doe het sausje op het deeg en verdeel hier de helft van de champignons overheen.
 14. Maak af met een een beetje mozzarella.
 15. Zet de pan op het vuur en bak dit 5 minuten.
 16. Zet de pan nu in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten.
Notes
 1. Direct serveren, pas op de pan is heet!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

10 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.