gehaktballetjes tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensausIn mijn artikel over de perfecte garnalen schreef ik al dat ik zin had om een keer een avondje een tapas avondje te houden. Dat moment kwam sneller dan verwacht, afgelopen woensdag maakte ik een heerlijke avondje tapas bij mijn moeder thuis. Tapas is toch altijd gezelliger met meer mensen natuurlijk. 

Mijn doel was om redelijk gezonde en slanke tapas te verzinnen. Mijn stiefvader lust geen knoflook of vis, dus stiekem was het best lastig. Deze gehaktballetjes waren het ongezondste van de hele avond. Maar stiekem vond ik ze ook het lekkerste. En eigenlijk kun je best een paar balletjes van dit magere rundergehakt mee prikken. 

Ook heerlijk als borrelhapje bij een glas wijn. Of om gewoon stiekem het hele bakje in je eentje op te snoepen. Deze gehaktballetjes in tomatensaus gingen snel op en er werd gevochten om wie de saus op het eind met een stuk brood op mocht deppen. Als je normaal gehaktballetjes bij tapas eet zitten ze meestal vol met knoflook, lekker, maar dit is een fijne milde afwisseling. 

Wel iets geleerd. Tapas met mijn familie is geen succes. Het idee van langzaam hapjes eten, werd in een kwartier jezelf volproppen met veel verschillende hapjes. Gaat dat bij jullie thuis ook zo?


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke gahaktballetjes in een tomaten rode wijn saus, lekker voor bij de tapas.
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 100 gram runder gehakt
  2. 50 gram broodkruim
  3. mespuntje nootmuskaat
  4. halve tl paprikapoeder
  5. 0.5 los geklopt ei
  6. 1 rode ui
  7. peterselie
  8. 150 ml tomaten sugo
  9. 150 ml rode wijn
  10. peper
  11. zout
Instructions
  1. Kneed het gehakt, broodkruim, de helft van het ui en het ei tot een geheel. Breng dit op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  2. Maak kleine gehaktballetjes van het vlees.
  3. Bak de ballen aan alle kanten mooi aan.
  4. Voeg de rest van het ui toe aan de pan en bak dit samen met het paprikapoeder even op.
  5. Voeg de tomaten sugo en de rode wijn toe en laat dit zo enkele minuten pruttelen tot je een mooie dikke saus hebt.
  6. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  7. Serveren met een beetje fijngesneden peterselie.
  8. En nu proberen vanaf te blijven tot het op tafel staat.
Notes
  1. Eetsmakelijk!
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
10 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *