De perfecte garnalen
Garnalen. Veel mensen lusten ze niet. Sowieso zijn er nog erg veel mensen die geen of weinig vis lusten. Zelf ben ik ook geen enorme viseter. En stiekem enorm kieskeurig. Zodra iets te “visserig” smaakt dan haak ik ook al snel af. Maar er is heel veel uit de zee dat ik wel heel erg lekker vind en er is ook nog een hele hoop dat ik nog moet proberen.
Ik hou van de Hollandse garnalen en dan het liefst koud. En grote garnalen eet ik het liefst op deze manier. Heel erg simpel, maar in mijn ogen helemaal perfect. Dus dat is het toch een receptje om te delen, toch?
Een portie garnalen is natuurlijk nog geen maaltijd. Ik serveerde het met broccoli quinoa, vond ik geen enorm succes. Quinoa is niets voor mij. Maar bij rijstgerechten zullen ze over het algemeen wel heerlijk zijn. Ook zijn ze erg leuk om samen met wat andere hapjes te serveren en je eigen tapas avondje te houden. Genieten.
Terwijl ik dit typ realiseer ik me dat ik eigenlijk wel weer eens een tapasavond wil houden. Maar dan eentje die gewoon mag terwijl ik op dieet ben. Wanneer ik dat heb gedaan zal ik de tapas met jullie delen!
Maar eerst, tijd om de perfecte garnalen te bakken!
Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!
- 150 gram garnalen
- halve rode peper
- 1 teen knoflook
- verse peterselie
- olijfolie
- Als de garnalen nog niet schoon zijn moet je ze eerst schoon maken. Je kunt de schillen eraf halen maar dat is niet noodzakelijk. Het is wel belangrijk dat er geen darmkanaal meer in zit. Het zwarte lijntje dat over zijn rug loopt. Snij zijn rug daarvoor een klein beetje in en dan haal je het er zo uit.
- Zet een pan op het vuur en laat de olie warm worden.
- Doe de knoflook en de fijn gesneden rode peper in de pan en laat dit eventjes karamelliseren.
- Gooi de garnalen erbij, blijf ze beweeg en laat ze zo even gaar bakken. Je zult zien dat ze nu hun mooie oranje kleur krijgen.
- Haal ze wanneer ze gaar zijn uit de pan en serveer ze direct met wat fijn gesneden peterselie
- Super snel, super simpel. Geniet ervan!
- With love,
Ziet er lekker uit, ik ben gek op garnalen of mosselen.
Oeh klinkt goed! He
Wow ik was nog niet klaar met typen en toen werd mijn comment al gepubliceerd haha. ‘Het ziet er heerlijk uit’ wilde ik nog zeggen
Lekker! Toevallig heb ik voor vanavond garnalen op het menu staan.
Dat wordt smullen!
Ik ben dol op garnalen! Wij bereiden ze hier thuis op z’n Marokkaans, ook heel lekker ^^
Als het kon at ik elke dag garnalen of een andere vissoort. Ik ben er gek op!
Hmm lijkt me heerlijk! Ik houd best wel van vis, maar mijn vriend vind de meeste soorten maar niks (hij kent ook niet veel dus misschien moet ik het hem gewoon een keer voorzetten).
Heerlijk hoor, garnalen. Vooral in de look.
Maar ik ben sowieso dol op vis, daar kan je me echt voor wakker maken. Zal in een restaurant ook altijd vis bestellen.
Wat heerlijk recept, ben dol op garnalen!
Ik ben dol op garnalen! Heb er meteen trek in. En niets in huis! Oh…
Garnalen zijn zooo lekker! Mijn lievelingspasta is ook die met garnalen en tomaten (staat op mijn blog :-), mocht je nieuwsgierig zijn!). Helaas vindt mijn vriend het niks dus ik eet het eigenlijk alleen als hij niet mee eet haha.