asperges beenham

Asperges met beenham en kruidendressing

aspergeskruidenAsperges? Eind augustus? Ja, ik had ze gewoon nog in de vriezer liggen. We hadden er samen met mijn moeder zoveel uit Limburg meegenomen dat ik eventjes een poosje geen asperges kon zien. Gelukkig bewaren ze prima in de vriezer. 

Normaal eet je asperges met een hollandaisesaus of een klassieke botersaus. Beide natuurlijk niet super gezond en voornamelijk enorm vet. Wij vonden deze dressing eigenlijk net zo lekker en gelukkig is die een stuk minder vet. 

Als mensen op dieet gaan stoppen ze vaak met varkensvlees eten. Want varkensvlees zou veel te vet zijn. Complete onzin, ook een varken geeft mooie slanke stukken vlees. Moet je alleen geen speklap naar binnen zitten proppen. Beenham of bijvoorbeeld varkenshaas is wel mager vlees, prima tijdens een dieet. 

Asperges met ham zijn een klassieke combinatie. Vernieuwend zijn in de keuken moedig ik alleen maar aan. Maar toch is het ook fijn om bij de klassieke smaken te blijven. Probeer daarom ook deze asperges met beenham en kruidendressing eens. 

Wij aten dit als complete maaltijd. Een avondje geen koolhydraten kan geen kwaad. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit te serveren met wat aardappeltjes. Persoonlijk zou ik dan voor mooie krieltjes gaan. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Asperges met beenham en kruidendressing
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 beenham - 500 gram
 2. 2 el Dijon mosterd
 3. asperges
 4. 1 el mayonaise
 5. peterselie
 6. bieslook
 7. 1 citroen
Instructions
 1. Smeer de beenham in met mosterd. Laat dit ongeveer 4 uur marineren.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden
 3. Leg de beenham in een ovenschaal en bedek deze met aluminium folie
 4. De beenham moet ongeveer een uur in de oven, het laatste kwartier zonder de folie.
 5. Snij de onderste cm van de asperges en schil ze zodat ze geen draden meer hebben.
 6. Kook ze vervolgens in 8 a 10 minuten gaar.
 7. Pak een flinke handje peterselie en een bosje bieslook. Doe dit met het sap van de citroen en de lepel mayonaise in de keukenmachine. Indien nodig kun je het verdunnen met een beetje extra water.
 8. Hak de kruiden met de keukenmachine fijn tot je een mooie dressing hebt.
 9. Haal de beenham uit de oven en laat deze rusten.
 10. Haal de asperges uit het water.
 11. Snij de beenham in mooie plakken.
 12. Serveer met de asperges waarover je de dressing verdeeld.
Notes
 1. Eetsmakelijk!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/

 

9 antwoorden
 1. Daphne
  Daphne zegt:

  Wat een goed idee! Hebben wij ze net zelf gehaald (wonen in Haarlem), dan komt er vaak wel een schoonmoeder, schoonvader of vrienden op bezoek met asperges. Resultaat 4x per week in het seizoen, maar mijn vraag. Heb je ze eerst gekookt en toen ingevroren of direct? Want dat ga ik dan zeker ook doen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.