zomer stamppot

Zomerstamppot met walnoten pesto

Zomerstamppot met walnoten pestoIk realiseer me dat deze stamppot niet de meeste fotogenieke is. Helaas. Maar geloof mij maar als ik zeg dat de smaak dat echt helemaal goed maakt. De pesto maakt het echt helemaal af. Mijn vriend is absoluut niet van de aardappels, maar zo vond hij het toch erg lekker. Al had hij er stiekem wel graag een stukje vlees bij willen hebben. Zelf mistte ik dat helemaal niet, maar je kunt het natuurlijk altijd erbij doen. Misschien een lekkere simpele bal gehakt?

Ik eet eigenlijk regelmatig vegetarisch zonder daar echt bewust voor te kiezen. Ik vind vlees best lekker, maar kan ook prima zonder. En zeker als je calorieën telt is het verleidelijk om het vlees maar te laten liggen. Want meestal zit daar toch een hoop in. Ik schep liever nog een extra lepel van deze zomerstamppot met walnoten pesto op. Door de groenten in de stamppot te verwerken lijkt het trouwens alsof je veel meer aardappels eet dat je daadwerkelijk doet. 

Misschien dat ik deze binnenkort maar eens voor mijn moeder maak. Die maak je altijd wel blij met een stamppot. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Zomerstamppot met walnoten pesta
Serves 4
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 500 gr aardappelen
 2. 2 prei
 3. 250 gram doperwten (diepvries)
 4. 1 bouillon blokje
 5. 50 gram walnoten
 6. veel verse basilicum
 7. flinke hand verse peterselie
 8. 30 gram Parmezaanse kaas
Instructions
 1. Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.
 2. Doe de walnoten samen met de basilicum, peterselie, Parmezaanse kaas en een klein beetje water in de keukenmachine en maal dit helemaal fijn tot je een mooie pesto krijgt. Je kunt ervoor kiezen om in plaats van water olie toe te voegen, maar ik maak liever een slankere versie.
 3. Snij de prei in halve ringen en zet deze in een pan op met een bouillon blokje en een laagje water. Stoof deze rustig gaar. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
 4. Giet de aardappel af en stamp ze fijn.
 5. Voeg de groenten toe en stamp deze door de puree heen.
 6. Wanneer je stamppot wat vocht nodig heeft kun je de bouillon van de groenten gebruiken.
 7. Serveer de puree met een beetje van de walnoten pesto.
Notes
 1. Lekker met een stuk vlees of een simpel gekookt ei erbij.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
 1. Jess
  Jess zegt:

  Niet fotogeniek inderdaad, net als risotto haha! Het klinkt lekker met die walnoten erdoor. Ga het zeker onthouden voor als we trek krijgen in stamppot.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.