Citroencake
Heerlijke cake, ik zou er de volgende keer meer citroen(rasp) in doen of er een citroenglazuur bij maken. De citroen komt op deze manier namelijk niet erg sterk naar voren.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 250 gr suiker
- 250 gr roomboter
- 5 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 1 citroen
- zout
Mix de suiker met de boter (zacht maar niet gesmolten) tot één geheel. Voeg hierna 1 voor 1 de eieren toe. Als de eieren goed zijn opgenomen kun je de gezeefde bloem rustig toevoegen. Goed mixen voordat je de rest van de ingrediënten erbij doet.
Giet je cake beslag in het beboterde cakeblik en bak hem voor een uur op 160 graden in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is, laat hem anders nog iets langer in de oven staan.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!