Zalm tartaar

Simpele zalmtartaar

zalmtartaar

Ik had nog nooit tartaar gemaakt. Het stond al enige tijd op mijn to-do list, maar ik ben geen enorme viseter en we eten ook niet vaak een voorgerechtje thuis. Dit keer hadden we zalm gehaald voor de sushi, toen mijn vriend de huid eraf probeerde te halen hielden we twee minder mooie stukken over. Perfect dus voor deze simpele zalmtartaar! 

Nu ik dit voor het eerst heb gemaakt ga ik het zeker nog vaker maken. Deze versie, maar ik heb ook meteen zin om nog veel meer te experimenteren. Zeker met het heerlijke weer van de afgelopen dagen is dit een heerlijk gerecht. Net noemde ik het een voorgerecht, maar eigenlijk is dit met wat brood en salade erbij op een zomerse dag al een complete maaltijd. 

Eigenlijk zou ik veel vaker vis moeten eten. In de zomer doe ik dat ook wel, ik ben helemaal gek op hele forel van de barbecue. Super simpel maar onwijs lekker. Als ik op de markt naar het hoekje met viskramen loop dan vind ik het echt onmogelijk om keuzes te maken. De prijzen staan er vaak niet bij en hoe herken je nou goede vis? 

Zelf let ik op de geur wanneer ik langs de kraam loop, kijk ik hoe de medewerkers met de vis omgaan en kijk ik eens diep in de ogen van de vissen. Niet op een romantische manier, maar de ogen zouden nog helder en bol moeten zijn. Bij een filet is dat natuurlijk wat lastiger. Maar de rest van de kraam spreekt vaak wel boekdelen. 

De beste vis was nog altijd op een simpel vissersbootje direct op de barbecue. Okay, het was een echte toeristentrekker, maar het was ook gewoon echt heel erg lekker! 

 

Zalmtartaar
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram verse zalm
 2. 1 augurk
 3. 1 sjalot
 4. 1 limoen
 5. 2 theelepels crème fraîche
 6. peper
 7. zout
Instructions
 1. Snij de zalm in kleine stukjes. Begin niet als een malle te hakken, anders maak je de zalm helemaal kapot. Eerst plakken snijden, daarna reepjes en daarna blokjes.
 2. Snipper de sjalot en augurk fijn.
 3. Rasp de helft van de schil van de limoen en meng dit met al het sap van de limoen.
 4. Doe hierbij de crème fraîche en breng verder op smaak met peper en zout.
 5. Meng alles nu goed door elkaar heen en serveer netjes op een bord.
Notes
 1. Genoeg voor 2 porties.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
5 antwoorden
 1. Ina
  Ina zegt:

  Ziet er lekker uit alleen heb ik zelf niet zo een goede houding tegenover zalm. het enige moment waarop ik zalm wil eten is als het in een pasta zit ik kleine stukjes. Ik denk niet dat ik een hele zalmbom op zou krijgen. :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.