Gevulde mini paprika

Gevulde mini paprika’s met wortel en roomkaas

gevuldeminipaprika

In de zomer gingen wij elke zaterdag naar de markt. Veel groenten voor een goede prijs. Toen het weer slechter werd zijn we daar eigenlijk mee gestopt, en geleidelijk aan gingen we ook steeds minder groenten eten. Zonde en slecht natuurlijk. Daarom gingen we afgelopen zaterdag weer naar de markt. En daar vond ik een zakje met deze schattige mini paprika’s voor één euro! Daar maakte ik deze gevulde mini paprika’s met wortel en roomkaas van. 

Ik heb een zwak voor groenten waar ik nog niet eerder mee gekookt heb. Dit keer op de markt ook weer dingen meegenomen die ik stiekem nog helemaal niet kende. Maar na een hoop leuk leeswerk op het internet spring ik daarna zelf in de keuken om te experimenteren. Soms mislukt het hopeloos en soms ontdek ik nieuwe heerlijke dingen. 

Deze mini paprika’s had ik wel eerder gezien. Maar ik vond ze in de supermarkt altijd veel te duur. Daarbij hou ik eigenlijk helemaal niet van paprika, dus dan loop je er sowieso snel voorbij. 

Nu ik ze zo goedkoop zag moest ik ze gewoon wel meenemen en proberen. Helemaal puur vond ik ze lekkerder dan de bekende grotere paprika’s maar ik zou er geen hele schaal van leeg snoepen. Met deze vulling vond ik ze wel heerlijk! Misschien niet de slankste snack door de roomkaas. Als dat je doel is zou je het met magere kwark kunnen proberen. Maar wel een gezonde optie. 

Normaal pak ik als makkelijke snack vaak een rijstwafel met pindakaas. Dan kun je toch beter zo’n mini paprika pakken, dan eet je tenminste nog wat extra groenten. 

Op extra groenten ligt mijn focus nu ook. Natuurlijk wil ik wel afvallen, maar door mijn porties groenten enorm te verhogen word de rest vanzelf minder. Eet je bewuster en gezonder. Zonder dat je de hele dag met trek rond loopt. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gevulde mini paprika met roomkaas en wortel
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 150 gram roomkaas
 2. 15 mini paprika's
 3. 1 wortel
 4. 2 tenen knoflook
 5. 1 eetlepel gehakte peterselie
 6. 1 eetlepel gehakte bieslook
Instructions
 1. Rasp de wortel fijn.
 2. Roer de wortel door de roomkaas.
 3. Pers de knoflook en doe deze samen met de peterselie en bieslook bij de roomkaas.
 4. Breng dit verder op smaak met peper en zout.
 5. Roer het nog een keer goed door.
 6. Snij de kopjes van de paprika en haal de zaden eruit.
 7. Schep een lepeltje van je roomkaas in elke mini paprika.
 8. Serveren met de kopjes er weer op, dat ziet er leuk uit.
Notes
 1. Een gezonde simpele snack!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.