stroopwafel cheesecake

Stroopwafel cheesecake

Stroopwafel cheesecakeAfgelopen weekend had ik een verjaardag van iemand. En er gaat natuurlijk geen verjaardag voorbij zonder taart. Ik had alle vrijheid want ze had geen specifieke voorkeuren. Behalve dat ze niet gek is op mokka of slagroomtaart. Ik besloot een heerlijke stroopwafel cheesecake te maken. 

Een beetje spannend vond ik het wel. Vorige maand probeerde ik namelijk ook een stroopwafel taart te maken maar die was compleet mislukt. Veel te zoete cake, en een karamel mousse die over mijn hele aanrecht liep. 1-0 voor de stroopwafel. Ik besloot het anders aan te pakken en met succes! 

Cheesecake lijkt enorm ingewikkeld, maar doordat je het niet hoeft te bakken kan er eigenlijk maar weinig fout gaan. Je kunt hierbij tenminste ook van te voren al proeven of de smaken al goed zijn. Let daar dan ook goed op bij deze taart, want hij kan snel te zoet worden. Maar wat verwacht je dan ook van een stroopwafel cheesecake?

Kleine tip, spuit de slagroom niet op als je de taart nog bijna 2 uur in een auto moet nemen. Daar bleef erg weinig van over. Al deed dat niets af aan de smaak. En gelukkig zag de stroopwafel cheesecake er toch nog erg lekker uit. 

En nu moet ik echt weer wat gezonder gaan eten. Maar deze taart was een leuke afsluiter. Maar geen zorgen, voor jullie zorg ik wel dat ik aan het bakken blijf! Hebben jullie nog leuke verzoekjes wat ik kan gaan maken? Ik houd zelf een enorme lijst bij van alles dat ik nog een keer wil maken. Er is zo veel!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Stroopwafel cheesecake
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 10 stroopwafels
 2. 500 gram roomkaas
 3. 300 ml slagroom
 4. 1 zakje klopfix
 5. 2 eetlepels donkere basterdsuiker
 6. 3 eetlepels stroop
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Steek vormpjes uit de stroopwafels om de zijkanten en de bovenkant te versieren.
 3. Hak de rest van de stroopwafels helemaal fijn.
 4. Leg een bakpapier in een springvorm, doe de stroopwafel kruimels hierop.
 5. Plaats dit voor 5 minuten in de oven.
 6. Haal de vorm eruit en druk met een lepel de kruimels eens goed aan in de vorm, je zult merken dat de stroop zacht is geworden en je dus een mooi geheel van de bodem kunt maken.
 7. Laat de bodem helemaal afkoelen.
 8. Klop de slagroom op met de suiker en de klopfix.
 9. Wanneer de slagroom stijf is kun je de roomkaas en stroop toevoegen.
 10. Blijf dit mixen tot het een mooi geheel is. Proef en voeg indien nodig meer suiker of stroop toe.
 11. Zet tegen de zijkant wat vormpjes stroopwafel neer en schep hier vervolgens je cheesecake mengsel in.
 12. Laat dit vervolgens zeker 2 uur in de koelkast opstijven en decoreer hem pas helemaal op het eind met de slagroom en stroopwafels.
Notes
 1. Een makkelijke, maar erg smakelijke taart. Geniet ervan!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
32 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.