rode pepers

Mijn food bucket list

bucketlist

Als het om koken gaat sta ik eigenlijk nog maar in mijn kinderschoenen. Er is nog zoveel dat ik wil doen! Daarom heb ik voor mezelf een lijst gemaakt met een hoop van deze dingen. Gericht op de grote lijnen, er zijn natuurlijk nog veel meer individuele recepten die ik nog wil maken. 

Mijn food bucket list: 

voorgerecht

1. Eten in een sterren restaurant

Mij maak je al blij met een simpele pizza, maar voor de ervaring zou ik toch heel erg graag eens in een sterren restaurant willen eten. Ben benieuwd naar de creativiteit van de gerechten. De technieken waarvan ik waarschijnlijk nog nooit heb gehoord. En hoop dat het ultieme smaaksensaties zullen zijn. 

2. Zuurdesem brood bakken

Ik hou van bakken, maar eigenlijk bak ik veel te weinig brood. Normaal brood heb ik wel eens gebakken, maar ik ben erg benieuwd naar het bakken van een eigen zuurdesem brood. Lijkt me best ingewikkeld, maar wel erg tof. En lekker!

sambalei

3. Mijn eigen rijsttafel maken

Ik ben niet thuis in de Aziatische keuken maar wil mezelf er wel graag verder in verdiepen. Voor mij zou het een enorme uitdaging zijn om een complete en uitgebreide rijsttafel op tafel te zetten. Dit zou ik graag eens doen als ik voor meerdere mensen kook, want alleen voor mij en mijn vriend is het een beetje veel. 

4. Pulled pork maken

Ik kijk echt kwijlend naar de plaatjes van broodjes pulled pork. Maar ik heb het zelf nog nooit gegeten en dus ook nog nooit klaargemaakt. Dit staat echt hoog op mijn lijstje! 

5. Iets eten dat ik nog nooit gegeten heb

Eigenlijk staat dit constant op mijn lijstje. Het afgelopen jaar heb ik al weer een aantal dingen kunnen afstrepen maar hier ga ik graag nog verder mee door. Er zijn nog steeds erg veel dingen die ik nog nooit heb gegeten, zeker in het buitenland.

6. Een “In search of perfection” recept van Heston Blumenthal namaken

Ik ben een enorme fan van Heston. Zijn programma “In search of perfection” heb ik dan ook helemaal gekeken. Veel onwijs leuke gerechten, maar dan perfect. Soms wel behoorlijk lastig maar het lijkt mij een enorm toffe uitdaging!

hamburgerbroodjes

7. Een maand lang alleen maar zelfgebakken brood eten

Zoals ik al zei bak ik nog veel te weinig brood. Terwijl dit echt een tof vak apart is. Lijkt mij erg leuk om op z’n minst een hele maand al mijn brood zelf te bakken. Simpel brood, puntjes en zoet brood. Alles.

8. Zelfstandig koken voor een grotere groep mensen

Ik heb nu een aantal keer gekookt bij het GEEF!café, waar je natuurlijk ook kookt voor grotere groepen. Maar ik zou het enorm tof vinden om helemaal zelfstandig thuis een groot diner te houden. Tot nu toe is het grootste diner het kerstdiner van vorig jaar geweest. 

9. Een stuk vlees bereiden dat ik nog niet eerder heb klaargemaakt

Laatst heb ik voor het eerst een hele eend klaar gemaakt. Ik had wel eerder eendenborst gebakken maar nooit zo’n hele eend. En dat soort nieuwe dingen wil ik vaker proberen. Ik heb nog nooit lam gemaakt bijvoorbeeld, of kwartel of hert. 

10. Een hele vis fileren

Ik heb wel hele visjes klaargemaakt. Op de barbecue of in de oven, maar altijd heel. Ik heb nog nooit een vis gefileerd en dat hoort er natuurlijk wel bij.

11. Macarons bakken

Macarons zijn een hype waar ik nooit helemaal in mee ben gegaan. Ik eet ze niet en ik maak ze niet. Maar nu wil ik het toch graag eens proberen, omdat het best lastig schijnt te zijn. 

12. Een week rawfood maken en eten

Gewoon een leuke uitdaging. Ik praat graag mee over eten en wil iets niet helemaal afkeuren voordat ik het zelf heb ervaren. 

geitenkaastaartje

13. Zelf kaas maken

Ik maak natuurlijk veel zelf, waarom dan niet zo’n basis product als kaas? Wil niet zeggen dat ik elke keer mijn eigen kaas wil maken maar ik wil het zeker wel een keer proberen!

14. Bladerdeeg maken

Staat al zolang op de planning, maar telkens ben ik lui en gebruik ik kant en klaar deeg. Super makkelijk en ook zeker niet slecht. Maar net als bij de kaas wil ik het gewoon ook eens helemaal zelf maken. Ik denk dat je op zo’n manier zo’n deeg ook beter leert begrijpen en waarderen. 

15. Hele kreeft bereiden

Ik heb wel eens kreeften gekookt toen ik bij Hotel New York werkte, maar nooit een heel gerecht met kreeft gemaakt. Dat lijkt me erg tof om eens te proberen. 

16. Groenten op het zuur zetten

Zo’n kleinigheidje dat ik nog nooit heb gedaan, maar wel erg graag zou willen doen. Mijn eigen voorraadkast maken!

17. Eigen jam maken

Vroeger hadden wij thuis wel eens eigen jam gemaakt. Ben geen jam eter dus ik heb het vervolgens nooit meer gemaakt. Maar nu wil ik toch wel eens echte jam helemaal zelf maken. Misschien lekker voor op een taart?

vanillefudge

18. Zelf snoep maken

Ik bak wel zoete dingen, maar ik heb nog nooit snoep gemaakt. Sowieso is er nog enorm veel met suiker waarin ik zou willen experimenteren! 

19. Zelf drank brouwen

Ik hou wel van een drankje op zijn tijd. Dat kunnen we toch ook zelf maken?

20. Meedoen aan een kookprogramma

Deze is een beetje dubbel. Het lijkt mij enorm leuk om mee te doen aan een kookprogramma, maar aan de andere kant voel ik me helemaal niet fijn voor een camera. Ik wil wel, maar ik wil niet. Sowieso wil ik eerst veel beter worden, er is nog teveel dat ik wil leren. Misschien als ik mijn bucket list voor de rest heb afgewerkt?

Wat zouden jullie echt nog willen doen of maken?

17 antwoorden
 1. Emily van Kampen
  Emily van Kampen zegt:

  Mooie bucketlist! Het is altijd goed om nieuwe doelen voor jezelf te hebben en op het gebied van eten valt er altijd nog een hoop te proberen. Ik heb ook al een paar dingen van mijn lijst kunnen afstrepen, maar ondertussen groeit hij ook al weer! Neverending story, haha!

  Beantwoorden
 2. Diana
  Diana zegt:

  Oeeh kookprogramma!
  Ben ik sowieso je fan haha.
  Iemand die ik ken had een keer enorm veel moeite gedaan om kaas te maken, duurt ook kei lang. En daarna viel de smaak enorm tegen.. Lijkt me sowieso moeilijk om op kleine schaal dit te doen!

  Beantwoorden
 3. Jessica
  Jessica zegt:

  Leuke bucketlist! Voor het brood hoorde ik laatst een goede tip, ’s avonds het deeg al maken zodat je het ’s morgens alleen nog maar in de oven hoeft af te bakken, dat kost niet zoveel tijd en kan makkelijk als je zelf onder de douche staat etc.

  Beantwoorden
 4. Deisy
  Deisy zegt:

  Wauw: wat heb jij een prachtige site en mooie foto’s (van heerlijk eten haha). Leuke bucketlist hoor. Heb je ook nog voorkeur voor een bepaald sterrenrestaurant of maakt je dat niet uit? Mij lijkt het heel gaaf om die 100 food list challenge af te ronden, maar ben zelf niet zo’n ware keukenprinses helaas :p

  Beantwoorden
 5. Farah - Food and other Friends
  Farah - Food and other Friends zegt:

  Wil je dit allemaal komend jaar doen? Of gewoon in z’n algemeenheid?

  Staan hele leuke dingen op je lijst, maar voor mij ook veel wat helemaal niet op mijn bucket list staat ;). Wel wil ik graag leren hoe ik vis moet fileren en ook hoe ik een groot stuk vlees moet bereiden (ik maak zelf zoiets nooit klaar).
  Bladerdeeg maken is helemaal niet moeilijk :). Voor de rest vind ik het best ingewikkeld klinken haha. Ik kan wel koken, maar er ook zoveel wat ik nog niet kan. Zo’n lijstje is dan wel handig ;).

  Succes!

  Beantwoorden
 6. Kirsten
  Kirsten zegt:

  Wat een leuke bucket list! Ik ga er zelf ook maar eens over nadenken, lijkt me erg leuk op dingen van mijn lijstje af te kunnen. Daarbij is het denk ik ook wel een leuke uitdaging :)

  Beantwoorden
 7. saarenzo
  saarenzo zegt:

  Super leuk artikel! Heel veel van jouw punten wil ik zelf ook nog graag doen. Laatst heb ik toevallig met mijn moeder een rijsttafel gemaakt. Tip voor als je dat gaat doen is het Groot Indonesisch Kookboek. Echt een heel fijn kookboek met heel lekkere, traditionele Indonesische gerechten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.