Lekker eten in Warschau

Śniadaniownia

Categorie: Ontbijt

Ik ben echt een enorme fan van de ontbijtjes op vakantie. Ik eet vaak buiten de deur, maar buiten de deur ontbijten doe ik echt alleen op vakantie. Het is zo fijn wanneer mensen wat moeite in je ontbijt stoppen. Ik baal dan ook altijd een beetje wanneer er een gratis ontbijt bij een hotel zit. 

Als je in Warschau leuk wilt ontbijten, zou je zeker hier heen moeten gaan. De menukaart was niet in het Engels, dus wij hebben alles met Google translate zitten vertalen. Vervolgens moet je zelf bij de bar gaan bestellen, maar ze komen het wel brengen. Deze hele ervaring was gewoon al top. Het zit niet op de meest logische plek, maar de locals weten het zeker te vinden. Het was best druk. 

Zowel ik als mijn vriend gingen voor een ontbijt menu. Voor 5 a 6 euro krijg je dan een bord vol met verschillende dingen en een mandje brood. Mijn vriend had een menu met zalm, kwartelei en cottage cheese. Ik hield het simpel bij een gebakken ei, worstjes, ham en kaas. Grote koffie erbij en dan heb je een perfect ontbijtje.

Bulke przez Bibulke

Categorie: Ontbijt/Lunch

Ook hier zijn we lekker gaan ontbijten. Ze verkopen hier de hele dag door ontbijt, misschien ook wel handig wanneer je met een goede kater pas laat wat kunt eten. Hier was het echt druk. We hadden geluk dat we nog konden aanschuiven aan een lange tafel, maar toen wij eenmaal zaten moest er nog wat geschoven worden met stoelen om nog meer plekjes te creëren. Het loopt wel redelijk door, dus ik verwacht niet dat het vaak een probleem zou zijn. 

Hier zaten meer toeristen dan op de vorige locatie, maar ligt dan ook meer in het centrum. Probeer zeker de limonade (1 euro) eens. Een heel groot glas met een frisse zoete limonade met een klein beetje munt. Ik ging verder voor een vegetarische bagel met hummus, rode bieten, ei en salade. Heerlijk! Mijn vriend had een broodje met kip, bacon en een lekkere saus erbij. In totaal waren we inclusief drank 12 euro kwijt. Als ik langer in Warschau was, zou ik hier vast en zeker vaker langsgaan. 

Flambeeria

Categorie: Lunch/Diner

Er is natuurlijk op het moment een hele hype met flammkuchen. Op hippe foodtruckfestivals zie je ze constant voorbij komen. Toch ben ik er nooit een grote fan van geweest. Het is zeker niet vies, maar ik vond het al wel snel een beetje saai. Daar moet ik nu toch op terugkomen, want hier maken ze heerlijke flammkuchen. 

Mijn vriend had een wat pittigere versie met chorizo en garnalen. Ik ging zelf voor de tijdelijke optie. Een flammkuchen met traditionele gerookte geitenkaas, rodekool en Poolse worst. Alles was gewoon perfect. De saus van basis van crème fraîche was heel smaakvol. Precies genoeg van de geitenkaas, die ik puur een stuk minder lekker vond dan hierop. En worst is natuurlijk altijd een toppertje. 

De zaak ziet er verder enorm netjes uit. Hij lag op de route naar ons hotel, na er vaak langsgelopen te zijn en wat tips te hebben gekregen in ons hotel, konden ook wij het niet meer weerstaan. Aanrader! 

The Alchemist Gastropub

Categorie: Avondeten/Cocktails

Wij kwamen hier precies op het verkeerde moment. Het was één dag na Kerst en daardoor waren er helaas verschillende opties niet beschikbaar. Ik had hier namelijk heel graag de eend willen eten. Uiteindelijk kwam ik uit op de burger, en gelukkig was die alsnog heerlijk. Een perfect broodjes, niet te zacht en niet te hard. Met simpele en pure toppings. Alles was precies goed, daardoor staat deze burger heel hoog in mijn lijstje met lekkerste burgers. 

Mijn vriend had de spareribs en deze waren ook heel smaakvol. Het enige jammere was dat zijn frietjes net niet lang genoeg gebakken waren. Maar dat was geen probleem, ik kreeg mijn portie toch niet op. 

Wat je hier overigens echt niet over mag slaan, is een voorgerechtje. Je moet namelijk het borrel-plateau samen delen. Hier liggen verschillende dingen op zoals uienringen, bruschetta, kip, chorizo en als absolute hoogtepunt de zoete aardappelfrietjes. Zo krokant heb ik ze nog nooit gegeten. Dit ga ik zeker eens proberen na te maken. 

E. Wedel Chocolate Lounge

Categorie: Zoet

We hadden een lange dag gehad en al heel veel gelopen. Geen zin om echt iets te eten, maar toch wel zin om even lekker ergens op te warmen. Mijn vriend had deze opgezocht, dit zou één van de beste locaties zijn voor warme chocolademelk. We kwamen er pas later achter dat E. Wedel gewoon het grootste chocolademerk van Polen is en verschillende van deze locaties heeft. 

Normaal zou ik liever een klein lokaal tentje opzoeken in plaats van een keten, maar ik ben erg blij dat we hier toch naar binnen zijn gegaan. Het is een prachtige locatie, groot en ruim, maar toch zat het helemaal vol. De menukaart is enorm. Heel veel verschillende soorten chocolademelk, maar ook koffie, koude dranken en cocktails. 

Ik ging voor een chocolademelk van melkchocolade met zoute caramel. Misschien een iets te zoete combinatie, maar alsnog heerlijk. Mijn vriend had een mooi stuk taart en een drankje met wat likeur erin. Voor mij iets te sterk, maar alsnog erg lekker. Het absolute hoogtepunt was overigens mijn chocolade fondant. Ze vertelde er meteen bij dat het wel ongeveer 20 minuten zou duren, want hij moest vers gemaakt worden. Daar wacht ik graag op. Hij was perfect. Warme zachte chocolade in het midden met krokante randjes eromheen. Je mocht er ook een bolletje ijs en een sausje bij kiezen. Pure perfectie.