Yoghurt panna cotta

  • Bereidingstijd

    15 minuten + 2 uur opstijven

  • Aantal personen

    4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • optioneel: frambozen

Instructies

  • Stap 1

    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de slagroom met de suiker tot de suiker is gesmolten. Draai het vuur uit en doe de uitgeknepen gelatine hierin. Roer dit goed door.

  • Stap 2

    Verdeel dit mengsel over 4 kleine schaaltjes. Laat dit zeker 2 uur opstijven tot het helemaal stevig is. 

  • Stap 3

    Haal de panna cotta gemakkelijk uit de bakjes door de bakjes even in heet water te houden. Serveer met de verse frambozen.

yoghurtpannacotta

Voor een lekker toetje, heb je helemaal niet veel nodig. Deze yoghurt panna cotta is heerlijk romig en fris. Het allerlekkerste met wat vers fruit zoals frambozen. Heb je dat niet? Deze panna cotta is ook erg lekker met wat noten en honing. 

Wij eten hier thuis eigenlijk maar zelden toetjes. Bij veel mensen is het normaal om na het avondeten nog een bakje yoghurt of vla te pakken. Wij eten eigenlijk alleen toetjes wanneer we een leuk dinertje maken. Dit keer wilde ik mijn vriend ook verrassen met een lekker dessert. Hij is namelijk de echte toetjesman hier in huis. 

Dit geweldige bord heb ik trouwens van mijn schoonzus gekregen. Supergaaf! Ik hou van zulke originele items voor mijn blog. Het zou anders ook maar saaie worden met alleen maar simpele witte borden toch? Daarbij vind ik het gewoon leuk om te verzamelen. Ik ga ook graag verschillende kringlopen af om de meest unieke items mee te nemen. 

Mocht je trouwens moeite hebben met een panna cotta uit de vorm krijgen, hou de vorm dan even in heet water. Dan valt de panna cotta er zo uit. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *