Kipfilet met geitenkaas, parmaham en honing
- Bereidingstijd
40 minuten
- Aantal personen
Twee personen
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 80 gram parmaham
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels honing
- peper
- zout
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kip door de helft, maar net niet helemaal door. Breng de kipfilet helemaal op smaak met peper en zout.
Stap 2
Verdeel de geitenkaas over de twee kipfilets en vouw deze weer dicht.
Stap 3
Omwikkel de kipfilet met de parmaham zodat deze overal bedekt is met parmaham.
Stap 4
Leg de kipfilet op een bakpapier of in de ovenschaal. Verdeel de honing over de kipfilets. Plaats ze nu voor ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de dikte van de kipfilet) in de oven tot ze een mooie kleur hebben.
Eigenlijk hadden we zin om uiteten te gaan, maar helaas zat het restaurant dat wij in gedachten hadden al vol. Daarom kwam mijn vriend met het geniale idee om zelf een lekker dinertje te komen. Altijd tof. Ik heb hem deze keer helemaal zijn gang laten gaan. Hij bedacht onder andere deze kipfilet met geitenkaas, parmaham en honing. Deze serveerde hij met wat groenten uit de oven. Heerlijk!
We zijn samen fanatiek bezig met gezond eten en afvallen. Maar samen even gezellig eten blijft natuurlijk toch enorm belangrijk. Ik zou echt niet zoals sommige mensen kunnen overleven op elke avond de zelfde (onwijs gezonde en magere) maaltijden. Genieten hoort er gewoon bij. En met een beetje balans, kan dat prima! Bij dit gerecht even geen koolhydraten, maar gewoon een goede lading groenten.
Eigenlijk moeten we vaker thuis wat uitgebreider koken. Het is zoveel gezelliger om even samen in de keuken te rommelen en rustig aan tafel te gaan zitten eten. Ik werk veel avonden, dus helaas hebben we daar niet elke avond tijd voor. Voor volgende week heb ik in ieder geval alweer een leuk dinertje op de planning staan!
Eerst nog even uitbuiken van deze heerlijke kipfilet met geitenkaas, parmaham en honing.
Lekker gerechtje! Ook voor de kerst
Zou je misschien een keer wat willen vertellen over t afvallen en gezond eten? Hoe doe jij dat, hoe zit je dagmenu eruit
Hi, Lisanne. Ik vind het altijd lastig om daarover te schrijven, ik ben namelijk alles behalve een expert. :)
Wat een lekker recept! Blijft altijd een lekkere combinatie!