Hartige banketletter

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 40 minuten

  • Aantal personen

    6 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gram half om half gehakt
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de wortel en ui in een foodprocessor, hak deze helemaal fijn. 

  • Stap 2

    Meng de groenten met het gehakt en breng dit op smaak met een geperst teentje knoflook, de mosterd, peper en zout. Klop het ei los, en meng de helft samen met het paneermeel door het gehakt. 

  • Stap 3

    Leg het bladerdeeg op een bakpapier en verdeel het gehakt hierover. Rol het bladerdeeg op tot een grote rol, smeer de rand in met het ei. Smeer de bovenkant ook helemaal in met ei en vorm er een letter van. 

  • Stap 4

    Bak de banketletter in 30 minuten goudbruin. 

hartigebanketletter

Met Sinterklaas stoppen we ons allemaal vol met zoetigheden. Van ladingen kruidnoten tot elke chocoladeletter van het alphabet. Ik word zelf veel blijer van een hartig gerecht, daarom kon deze hartige banketletter echt niet ontbreken op mijn blog. 

Ik vier Sinterklaas niet echt dit jaar, jullie wel? Voor mij is het echt een kinderfeest, ik heb zelf geen kinderen, dus ik kan nog een aantal jaar lekker overslaan. Anders is heel december ook gewoon één groot gekkenhuis met al die feestdagen. Supergezellig, maar vaak ook gewoon net iets te druk. Je blijft maar koken, hele families bezoeken en in het centrum rondslenteren om leuke cadeautjes uit te zoeken. 

Maar ondanks dat ik het zelf niet echt vier, grijp ik toch elk thema aan om weer lekker in de keuken te duiken. Stiekem heb ik dit ergens vorige maand al gemaakt. Het hoeft natuurlijk geen Sinterklaas te zijn om dit te maken. Het is heerlijk om gewoon zo op te snoepen, maar is ook perfect te serveren als avondeten met wat groenten erbij. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *