Chocolade kruidnotencake
- Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
- Aantal personen
10 personen
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker (ik gebruik suiker uit mijn pot met vanillestokjes, anders een zakje vanillesuiker toevoegen)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 150 gram chocolade kruidnoten
- snufje zout
Instructies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix vervolgens de roomboter met de suiker romig.
Stap 2
Voeg tijdens het mixen één voor één de eieren toe. Mix daarna ook geleidelijk het bakmeel er doorheen.
Stap 3
Roer de kruidnoten door het beslag heen. Vet een cakeblik in en bekleed deze met een laag bakpapier. Doe het beslag in het cakeblik.
Stap 4
Bak de cake in een uur gaar. Je kunt met een satéprikker testen of de cake gaar is. Laat de cake enkele minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt om verder af te koelen.
Een zak chocolade kruidnoten gaat bij mij meteen op. Het is zelfs best lastig om er een paar te bewaren om deze chocolade kruidnotencake mee te maken. Maar als je nou Sinterklaas aan het vieren bent, is het natuurlijk wel leuk om wat meer op tafel te hebben dan alleen maar 100 soorten kruidnoten.
Mijn vriend zei dat deze cake misschien nog lekkerder zou zijn met wat koek- en speculaaskruiden door het beslag. Dat lijkt me helemaal geen gek idee. Het lijkt me ook lekker om er gewoon een toef slagroom met koek- en speculaaskruiden er doorheen bij te serveren. Of wat dacht je van een bolletje speculaasijs? Maar laten we niet overdrijven en eerst een cake bakken.
Dit is natuurlijk ook erg leuk om samen met je kinderen te maken. Een cake is altijd simpel, maar toch geeft het enorm veel voldoening. Het huis gaat al helemaal lekker ruiken tijdens het bakken. Voor mij geeft dat meteen zo’n gezellig gevoel. Mijn moeder is de laatste tijd ook trots cakes aan het bakken. Helemaal leuk. Ik vind het altijd tof om te zien dat mijn moeder steeds meer probeert in de keuken. Zo kan ze ook fanatiek lasagnes maken en heeft ze een poosje regelmatig focaccia gemaakt.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!