Witte chocolademelk met anijs

 • Bereidingstijd

  5 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 50 gram witte chocolade 
 • 400 ml slagroom
 • 1 eetlepel gestampte muisjes

Optioneel:

 • Slagroom
 • Muisjes ter decoratie

Instructies

 • Stap 1

  Verwarm de melk, laat deze net niet koken.

 • Stap 2

  Doe de witte chocolade en de gestampte muisjes in de warme melk. Proef en voeg naar smaak meer chocolade of gestampte muisjes toe.

 • Stap 3

  Doe de warme chocolademelk in een mok en maak deze af met een goede toef slagroom en wat muisjes.

Gisteren heb ik gewoon de hele dag niets gedaan. De eerste sneeuw van het jaar viel, en ik heb er echt van genoten. De kerstboom staat hier al een poosje, dus het was hier thuis heerlijk knus. Dan heb ik niets meer nodig dan een dekentje en warme chocolademelk. In dit geval maakte ik een witte chocolademelk met anijs. 

Als ik chocolademelk melk, duik ik meestal gewoon de kast in om te kijken wat ik nog heb liggen. Vaak heb ik geen chocolade in huis en maak ik het gewoon van cacao, maar dit keer had ik gelukkig nog wat witte chocolade liggen. Ik combineerde dit met een beetje gestampte muisjes, gewoon om het net iets spannender te maken. En dat was een erg groot succes! Eigenlijk haalt het de smaak van de witte chocolade naar boven. Overigens is anijs in warme melk natuurlijk sowieso erg lekker. 

Ik vind dit ook een goed moment om mijn vriend te bedanken, die zonder te zeuren toch altijd maar weer ding vasthoudt zodat ik ze op de foto kan zetten. Van mokken warme chocolademelk, tot hamburgers. Hij doet het allemaal. Hij had handmodel moeten worden.  

Deze mok is trouwens van Le Creuset. Een nieuwe kleur in het assortiment. Ik vind hem erg gaaf! Ik ben zelf een enorme fan van Le Creuset. Mijn braadpan is nog steeds één van m’n favoriete items in de keuken. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.