Broodje rosbief met truffelmayonaise

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 2 harde broodjes
 • 100 gram rosbief
 • 2 eieren
 • 1 tomaat
 • handje sla
 • peper

Voor de truffelmayonaise: 

 • 1 eetlepel mayonaise
 • 0.5 theelepel truffelolie
 • bosje fijngehakte peterselie
 • sap van een halve citroen
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Bak de broodjes in de oven af en kook in eieren in 10 minuten helemaal gaar. 

 • Stap 2

  Voor de truffelmayonaise meng je de mayonaise, truffelolie, peterselie en het citroensap met elkaar. Wees heel voorzichtig met de truffelolie, dit kan snel overheersen. 

 • Stap 3

  Beleg je broodje met de sla, tomaat en rosbief. Breng de rosbief een beetje op smaak met wat peper.

 • Stap 4

  Maak het broodje af met plakjes van het gekookte ei en de truffelmayonaise. 

Mijn vriend kwam dit weekend thuis met een pakje rosbief. Ik vind rosbief heerlijk, maar koop het eigenlijk nooit. Het is natuurlijk toch best duur, en je moet het bij voorkeur eigenlijk dezelfde dag nog opeten. Dus ik wilde er natuurlijk wel een lekker luxe broodje van maken. Daarom maakte ik dit broodje rosbief met truffelmayonaise. 

Ik kan heel erg genieten van een lekkere lunch in het weekend. Doordeweeks hou ik het vaak simpel, al wil ik daar op een vrije dag ook soms in m’n voorraadkast duiken. Maar in het weekend vind ik het ook gewoon gezellig en ik hou ervan om iets lekkers voor m’n vriend te maken. Soms tot in het extreme overigens. Als ik een avond niet thuis eet, zorg ik er eigenlijk altijd wel voor dat alles voor hem al helemaal klaarstaat. Toen ik op een stedentripje ging, stonden er gewoon 3 maaltijden voor hem klaar. Dat maakt mij gewoon blij. 

Maar dat terzijde, want zo’n lekker broodje maak ik natuurlijk net zo goed voor mezelf als voor hem. Eten moet gewoon leuk zijn. En dit voorbeeld is misschien iets overdreven. Ik kook echt niet altijd eitjes of sausje erbij. Maar met alleen wat salade maak je de meeste broodjes al lekkerder en leuker om te eten. Tomaat en komkommer is ook altijd fijn op een broodje. Ik geniet ook altijd veel meer van een broodje uit de oven, dan een simpel zacht bolletje.

Wat is jouw favoriete broodje?

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord
 1. Frank
  Frank zegt:

  Je hebt het helemaal raak hoor. Een extra apart broodje maak je liever klaar in het weekend, dan heb je ook de ruimte om te experimenteren.
  Het is geen weekend, maar verlang wel naar zo een broodje nu haha

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.