Rabarber cheesecake

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 20 minuten + 3 uur in de koelkast

  • Aantal personen

    8/10 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo rabarber
  • 1 pak Bastongekoeken 
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 200 ml sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 500 gram mascarpone
  • 250 slagroom
  • 2 eetlepel geleisuiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Instructies

  • Stap 1

    Smelt de roomboter. Maal de koekjes helemaal fijn en meng deze met de gesmolten roomboter. Verdeel dit over de bodem van je vorm en druk dit goed aan. Laat in de koelkast staan totdat de rabarber gaar is.

  • Stap 2

    Haal de kontjes van de rabarber af. Snij de rabarber in stukken en stoof deze met een kaneelstokje, de sinaasappelsap en de honing in 20 minuten gaar. Haal de hele stukken rabarber er vervolgens uit, laat de kleine stukjes in de pan zitten en maal dit samen met de geleisuiker fijn. Als dit nog te vloeibaar is, kun je dit laten inkoken. 

  • Stap 3

    Roer de mascarpone los en klop in een andere schaal de slagroom helemaal stijf met 2 eetlepels suiker. Meng dit vervolgens rustig met elkaar. Verdeel dit over de bodem en leg hier vervolgens de hele stukken rabarber op. 

  • Stap 4

    Laat de cheesecake ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven. Serveer de cheesecake met de saus.

Ik hoef waarschijnlijk niet meer te vertellen dat ik dol ben op cheesecake. Als ik een toetje mag verzinnen, maak ik eigenlijk bijna altijd cheesecake. Het liefst elke keer weer een andere, daarom maakte ik deze keer een rabarber cheesecake. 

De feestdagen zijn weer voorbij, dus misschien heb jij nog even helemaal geen trek. Misschien heb je wel weer goede voornemens om in het nieuwe jaar gezond te gaan eten. Ik namelijk ook. Na al het eten met kerst, en de komende oliebollen op oudejaarsavond kijk ik eigenlijk ook alleen maar heel erg uit naar bordjes vol met groente. 

Maar toch komt er wel weer een moment dat je een taart of dessert wil maken. Dan is alleen de kleur van de rabarber natuurlijk al reden genoeg om deze cheesecake te maken. Maar het zure past ook perfect bij het romige van de cheesecake. Ik ben fan! 

De eerste keren maakte ik rabarber altijd schoon door de draden er vanaf te trekken, maar daardoor verlies je ook alle kleur. Door de rabarber te stoven, is alles zo zacht dat je helemaal geen last hebt van de draden. Dan blijft de rabarber tenminste wel mooi roze. De rabarber die ik deze keer had, kwam uit de Verse Oogst box. Echt de mooiste rabarber die ik ooit heb gezien. In de winkel merk je toch vaak dat de meest roze rabarbers er al uitgepikt zijn. 

 

 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord
  1. Loes
    Loes zegt:

    Dat de rabarber die je nu hebt extra lekker was kan ook worden verklaard doordat het winter is en er op het moment enkel rabarber uit geforceerde teelt verkrijgbaar is. Deze rabarber is zachter en zoeter van smaak. De kleur dat ligt aan het ras.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.