Kerst met HelloFresh

Je kunt er wat mij betreft niet vroeg genoeg mee beginnen, de kerstvoorbereidingen! Lekker eten staat in deze periode centraal. Maar waar het vroeger één kerstdiner was, heb ik nu meer kerstdagen nodig voor alle dinertjes. Ik kook graag, maar ik vind het ook belangrijk dat ik zelf niet de hele avond in de keuken sta. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Die voorbereiding geef ik dan ook graag uit handen. Daarom was ik zo benieuwd naar de kerstbox van HelloFresh. Je hoeft zelf niet te bedenken wat je moet koken, hoe je dit handig kunt plannen en voorbereiden en je hoeft ook die veel te drukke winkels niet in rond Kerstmis. Dat vond ik ook het grootste voordeel. Je krijgt alle producten, er staat precies bij wat je in winkel volgorde je klaar moet maken en wat je al de dag van tevoren zou kunnen maken. Ik stond tussen de gangen door soms even in de keuken, maar zat het grootste gedeelte gezellig aan tafel.

Het is natuurlijk fijn dat het lastigste werk al voor je is gedaan, maar het belangrijkste blijft natuurlijk of het wel een lekker etentje is. Mijn algemene beeld hiervan is heel erg positief! Het zijn allemaal makkelijke recepten, maar toch zet je iets feestelijks op tafel waar je zelf misschien niet direct op was gekomen. Ik neem jullie graag mee door het menu!

Het voorgerecht was een peterseliewortelsoep met peterselie-olie. Verrassend lekker! Zo’n peterselie-olie ga ik nog veel vaker aan soepen toevoegen. En het is ook een leuke kennismaking met een groente uit het seizoen die niet vaak op tafel staat.

Het tussengerecht was een makreelrilette met verse kervel. Geweldig! Ik ben geen enorme visliefhebber, maar op deze manier eet ik het graag. Het stokbrood uit de box was trouwens ook erg goed.

Het hoofdgerecht was hertpeper met wilde paddenstoelen en aardappelpuree. Dit vond ik persoonlijk het minst bijzondere gerecht. Het vlees was heerlijk mals, en de smaken waren goed. Maar dit zou op een doordeweekse dag hier ook op tafel staan. Ik vond het net niet bijzonder genoeg. De producten waren top, maar qua smaken mag het voor mij net iets verrassender.    

Met het dessert zijn we op de bank geploft. Een perfecte afsluiter van een heerlijk diner. Een rijke chocoladesmaak en de geroosterde amandel maakte het geweldig.

Zie jij een uitgebreid kerstdiner met bijvoorbeeld kleine kinderen niet zitten? HelloFresh heeft ook een gourmetbox. Ideaal!

Je kunt alle Kerstboxen bestellen op www.hellofresh.nl, ook als je nog geen lidmaatschap hebt bij HelloFresh.

  • De Kerstbox Original, Kerstbox Veggie en Kerstbox Deluxe zijn te bestellen van 5 november tot en met 17 december op www.hellofresh.nl en worden geleverd op zaterdag 23 of zondag 24 december.
  • De Gourmetbox is te bestellen van 5 november tot en met 27 december en wordt geleverd tussen 2 en 31 december. Deze is dus ook perfect voor de jaarwisseling!

Ik sta deze Kerstmis gewoon weer in de keuken, maar misschien kies ik voor 1 van de dinertjes wel weer voor deze box. Gewoon zodat ik de supermarkt kan ontwijken als het zo druk is en een heerlijk diner op tafel kan zetten zonder dagenlange voorbereidingen. Dan kunnen we deze geweldige periode tenminste doorbrengen met de mensen waar we van houden.

1 antwoord
  1. Saskia
    Saskia zegt:

    Twee jaar geleden hebben wij een HelloFresh kerstmenu genomen voor 4 personen en het was zo fijn en makkelijk. Het eten was heerlijk en typisch kerst. Een groot voordeel is ook dat je niet in de supermarkt hoeft te zijn voor je kerstboodschappen en in het gat waar ik woon moet je je dan ook nog afvragen of ze alles wel hebben van je boodschappenlijst; je gebruikt voor een kerstdiner toch al snel wat meer bijzondere ingrediënten. Verder is het volgen van het recept een makkie. Je hoeft nergens na te denken wat je nu weer moet doen om alles goed en op tijd op tafel te krijgen. Alles is al voor je uitgerekend. Ook hadden we voor het eerst niet enorm veel over :D Dit jaar geen HF, want we gaan koken voor 10 mensen en dan wordt HF wel erg duur. Maar voor de rest echt een aanrader.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen