Bloemkoolsoep met droge worst

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 25 minuten

  • Aantal personen

    4 personen

Ingrediënten

  • 1 aardappel
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 liter groentebouillon
  • een halve droge worst 
  • peterselie (optioneel)

Instructies

  • Stap 1

    Doe de bouillon in een pannetje. Snij de aardappel in kleine stukjes en kook deze samen met de bloemkool in de bouillon in 20 minuten gaar. 

  • Stap 2

    Snij de grote worst in kleine stukjes, en bak deze in een hete pan krokant. 

  • Stap 3

    Pureer de soep. Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Serveer de soep met een beetje peterselie en de krokante droge worst.

Dit recept voor een simpele bloemkoolsoep met droge worst stond al enige tijd klaar, maar zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, schrijf ik de laatste tijd maar weinig recepten uit. Daar hoop ik wel weer verandering in te brengen. Ik ben in ieder geval al weer lekker aan de slag geweest voor Kerstmis. Ja, dat begint voor een foodblogger vaak al erg vroeg. 

Ik gebruikte de droge worst nu in een bloemkoolsoep, maar eigenlijk kun je dit in veel meer soepen gebruiken. Dit was de worst van Stegeman, trouwens. Ik had laatst bijvoorbeeld een ietswat saaie courgettesoep, en daar was dit ook perfect voor geweest. Het geeft wat bite, en natuurlijk ook heel erg veel smaak. Ik ben sowieso echt een enorme fan van toppings toevoegen aan soep. Behalve dat het er veel smakelijkere uitziet, maakt het het eten van soep ook veel leuker. Normaal kun je het bijna drinken en heeft alles dezelfde smaak, maar hierdoor zit er net iets meer afwisseling in. Een goede kruidenolie met citroensap is bijvoorbeeld ook heerlijk. 

Het begint wel weer echt weer te worden voor soep. Dat is wel het voordeel aan vanuit huis werken, ik maak ’s middags gewoon lekker een soepje. Dat nam ik in de kantine op vorige banen of stages vaak ook wel, maar dat viel vaak toch een beetje tegen. Zo’n standaard soepje uit de groothandel. 

Niet dat ik iets tegen de groothandel heb. Binnenkort weer eens langsgaan. Flink wat eendenborstfilet inslaan, daar kan echt niets tegenop. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.