Vegetarische erwtensoep

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 4 uur

  • Aantal personen

    Vier personen

Ingrediënten

  • 350 gram groene spliterwten
  • 2 prei
  • 1 ui
  • 2 winterpenen
  • halve knolselderij
  • 3 bouillonblokjes
  • 2 liter water

Instructies

  • Stap 1

    Was de spliterwten onder een lopende kraan en blijf deze spoelen tot het water helder is. 

  • Stap 2

    Snij de wortel, ui, prei en knolselderij in kleine stukjes. 

  • Stap 3

    Doe de prei, ui, wortel en knolselderij in een pan. Bak alles op tot het een beetje kleur krijgt en voeg daarna de spliterwten, het water en de bouillonblokjes toe. 

  • Stap 4

    Laat de soep ongeveer 3 a 4 uur zachtjes pruttelen. De soep is goed wanneer alles uit elkaar valt. 

Ik probeer wat gezonder te eten, maar met dit druiligere weer heb ik toch echt erwtensoep nodig. Warm, stevig en goed gevuld. Eerder maakte ik het met kip, ook niet verkeerd. Maar deze vegetarische erwtensoep is net zo lekker! Je hebt geen vlees of vleesvervangers nodig. 

Mijn normale erwtensoep is soms meer stoofvlees dan erwtensoep. Ik gooi er graag wat extra spekjes in of meer vlees. Dat is natuurlijk ook heerlijk, maar dat maakt het wel meteen een hele rijke maaltijd. Ik was bang dat ik zonder al dat vlees, niet eenzelfde dikke en smaakvolle soep kon maken. Maar die angst was volkomen onterecht. Ik miste het zelfs helemaal niet. En zelfs mijn vriend, voor wie ik er overigens wel los wat stukjes rookworst bij had gedaan, mistte de rest van het vlees helemaal niet. Misschien krijg ik hem de volgende keer zelfs wel zo ver om het ook zonder de worst te eten. 

De hele pan is gewoon dezelfde avond nog opgegaan. Jammer, want soep is vaak de volgende dag nog lekker. Maar ach, dan maak ik binnenkort toch weer een pan. Je moet een beetje geduld hebben, maar veel werk is het absoluut niet. 

Erwtensoep is trouwens ook prima in te vriezen. Mijn recept is voor ongeveer 4 personen, maar mijn tip zou zijn om dit in grotere hoeveelheid te maken en lekker in de vriezer te gooien. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *