Noodles met biefstuk, paksoi en taugé

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 15 minuten

 • Aantal personen

  Twee personen

Ingrediënten

 • 125 gram eiermie
 • 2 biefstukjes
 • 1 paksoi
 • 150 gram taugé
 • 2 eetlepels plum sauce
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 theelepel geraspte gember
 • 1 rode peper
 • half bosje lente-ui
 • verse koriander naar smaak
 • peper
 • zout

Instructies

 • Stap 1

  Kook de mie volgens de instructies op de verpakking. Verhit ondertussen wat olie in een wok. Snij de paksoi en biefstuk in kleine reepjes. Bak beide kort aan, voeg dan de sojasaus, gember en plum sauce toe. 

 • Stap 2

  Giet de mie af. Doe de pie samen met de taugé bij de biefstuk. Hussel en laat kort een beetje verwarmen. Breng op smaak met peper en zout. 

 • Stap 3

  Verdeel de noodles over twee borden. Snij ondertussen de lente-ui, rode peper en koriander fijn. 

 • Stap 4

  Maak de borden af met de lente-ui, koriander en rode peper. Optioneel wat sesamzaad over de borden strooien. 

Er hoeft voor mij geen vlees bij elke maaltijd, maar wanneer ik vlees eet, wil ik wel graag goede kwaliteit vlees. Bijvoorbeeld voor in deze noodles met biefstuk, paksoi en taugé. 

Ik bestel mijn vlees al heel erg lang online. Lokale slagers hebben prima vlees liggen, maar vind ik vaak erg duur. En nu betaal ik eigenlijk net zoveel als in de supermarkt, maar krijg ik veel betere stukken vlees thuis. Ook kan ik op deze manier stukken vlees bestellen die je in de supermarkt niet vaak ziet liggen. Kennen jullie bijvoorbeeld longhaas al? Mijn favoriete stuk vlees om als een biefstuk te eten, mals maar zoveel meer smaak dan de gebruikelijke biefstukken. Vreemd genoeg in Nederland vaak niet populair. 

Ik leerde laatst hemelsvlees.nl kennen. Blijkt dat ik voortaan als ik naar Limburg ga niet alleen asperges mee moet nemen, maar ook vlees. Hemels Vlees heeft namelijk grasgevoerd vlees, dat zorg voor een geweldige kwaliteit en heerlijke smaak. Maar aangezien ik niet heel erg vaak in Limburg kom, bezorgen ze gelukkig ook. Gewoon gemakkelijk online vlees bestellen. Zodra er weer vers vlees is, kun je bestellen en rijden zij via verschillende routes het hele land door. Ze hebben verschillende pakketten, maar vergeet niet bij de aanvullingen te kijken en bestel er zo’n heerlijke longhaas bij. Daar krijg je echt geen spijt van! 

Voor dit gerecht gebruikte ik overigens twee biefstukjes, maar je kunt ook ander vlees gebruiken. Dit is een makkelijk en snel gerecht en kan binnen enkele minuten op tafel staan. Heb jij geen haast? Snij de biefstuk dan pas na het bakken en rusten in reepjes, dan kun je het vlees medium/rare bakken en vind ik het persoonlijk extra lekker.

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.