Romige tomatensoep met pesto

 • Bereidingstijd

  15 minuten

 • Aantal personen

  4 personen

Ingrediënten

 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 1 zo’n blikje met water
 • 1 ui
 • 1 bouillonblokje
 • 100 ml slagroom
 • 3 goede eetlepels pesto (zelfgemaakte pesto is het lekkerste)

Instructies

 • Stap 1

  Snipper een ui en bak deze tot die een beetje bruin is. Voeg de tomaten, het water en het bouillonblokje toe.

 • Stap 2

  Laat alles kort pruttelen totdat het volledige warm is.

 • Stap 3

  Doe de pesto en slagroom erbij. Haal de soep van het vuur en maak deze met een staafmixer helemaal fijn. 

 • Stap 4

  Serveer de soep direct. Je kunt het natuurlijk wat mooier maker door het nog af te maken met wat extra room of pesto.

Tijd voor vakantie, en jeetje wat was ik daar aan toe. Ik zit nu in Toscane en kijk terwijl ik dit typ uit over de prachtige heuvels. We hebben een rustig dagje gehad en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt om lekker te koken. Waaronder deze simpele maar erg lekkere romige tomatensoep met pesto.

Ik ben zo’n idioot die op vakantie voornamelijk lokale dingen wil eten. Nou moet ik eerlijk zeggen dat dat me in bijvoorbeeld Hongarije of Tsjechië na een paar dagen wel tegen ging staan, maar ik denk niet dat ik ooit genoeg kan krijgen van de Italiaanse keuken. Hoewel ik na een week nog een pizza heb gegeten, is er geen dag voorbij gegaan dat ik geen pasta heb gegeten. Ik hou er echt van. 

Meestal lunchen we lekker buiten de deur, maar omdat we deze middag bij het huisje waren, had ik zin om een simpel soepje te maken. Eerlijk is eerlijk, hoewel ik erg kan genieten van koken, hoef ik ook op vakantie geen uren in de keuken te staan. Ik had een paar dagen daarvoor al verse pesto gemaakt, dus ik wilde een soep maken met onder andere deze pesto. Daarom maakte ik deze heerlijke romige tomatensoep met pesto. 

Oh, trouwens echt liefde voor deze kommetjes. Het zijn eigenlijk mokken, maar ik hou echt van dat verweerde blauwige. Misschien eens kijken of ik ze ergens op de kop kan tikken. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.