Gemarineerde champignons

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 15 minuten

  • Aantal personen

    4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram kleine champignons
  • 5 eetlepels knoflook
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout
  • peterselie om erover te strooien

Instructies

  • Stap 1

    Snij de steeltjes van de champignons. Meng vervolgens alle ingrediënten behalve de peterselie met elkaar. 

  • Stap 2

    Laat de champignons ongeveer 2 uur marineren. 

  • Stap 3

    Zorg dat de barbecue of pan goed warm is. Rijg de champignons aan spiesjes en leg ze op de barbecue.

  • Stap 4

    Bak de champignons tot ze kleur hebben en helemaal gaar zijn. Serveer met wat extra peterselie. 

Ik hou van champignons, ik gooi ze dan ook overal in en maak regelmatig mijn favoriete champignonsoep. Maar mijn favoriete champignons komen van de barbecue, die pak ik vaak nog eerder dan een stuk vlees van de barbecue. 

Veel mensen denken bij een barbecue meteen aan veel lappen vlees. Eerlijk is eerlijk, ook ik denk meteen aan vlees wanneer ik wil gaan barbecueën. Het liefst een groot stuk met een langzame bereiding op een lage temperatuur. Een perfect stuk buikspek, of geweldige pulled pork. Maar als we met meerdere mensen zijn en verschillende snelle stukken vlees op de barbecue gooien, zoek ik ook altijd naar wat leuke manieren om er groente bij te serveren. 

Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder een koude salade. Bijvoorbeeld een simpele aardappelsalade of een koolsalade, maar ook warme groente zijn er heel erg fijn bij. Zo hou ik van geroosterde paprika’s van de barbecue, maar het lekkerste zijn deze gemarineerde champignons. Heel erg simpel. Marineer ze ruim van te voren, prik ze aan spiesjes en bak ze tot ze genoeg kleur hebben. 

Zin in deze champignons maar geen barbecue? In een hele hete pan kun je ze ook prima bakken. Mijn familie zijn overigens gek op de skottelbraai. Daar zouden deze champignons ook prima op werken. Die is ook erg makkelijk om mee te nemen, maar ik heb zelf de Weber Go Anywhere om makkelijk mee te nemen. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.