Aardappelsalade

Aardappelsalade met kerrie

aardappelkerriesalade

Het kan niet veel simpeler en toch is het bij elke barbecue weer een groot succes. Deze aardappelsalade met kerrie is heerlijk. Afgelopen zaterdag had ik mijn ouders uitgenodigd voor een barbecue om alvast mijn verjaardag te vieren. Geen klassieke barbecue met worsten en hamburgers, maar heerlijke grote stukken vlees. Alles in één keer op tafel en scheppen maar. 

Dat klinkt misschien heel erg saai. Want normaal zit je de halve avond met z’n alle om de barbecue om elke keer weer een worstje of sateetje te krijgen. Super lekker en gezellig. Maar deze avond was het helaas geen lekker weer. Ook had ik grote stukken vlees, veel gemakkelijker dus om alles in één keer op tafel te zetten. 

Ik had een geweldig stuk buikspek 4 uur op de barbecue laten liggen, heerlijke gemarineerde spareribs en een stuk Wagyu biefstuk. Het was genieten. Hoewel er normaal ladingen stokbrood doorheen gaan, kregen we dit keer niet eens 2 simpele afbakbroodjes op. Omdat je niet hoeft te wachten op een nieuw stuk vlees eet je een heel stuk minder brood. 

Wat wel (bijna) op is gegaan is deze aardappelsalade met kerrie. Past perfect bij de wat vettere stukken vlees. Nee, al met al was het zeker geen gezonde avond. Maar we hebben wel genoten. En dat is toch het allerbelangrijkste? 

En ik heb nog meer spareribs in de vriezer liggen. Ik kijk er nu al naar uit. Al was het buikspek de echte hit van deze avond. Mijn moeder at dit voor het eerst en vond dit nog lekkerder dan het biefstuk. Ik ben ook een enorme fan van buikspek. Zeker zo van de barbecue heeft het zoveel smaak en het is onwijs mals. Zeker een aanrader! 

Helaas heb ik geen foto’s gemaakt. Maar de volgende keer dat ik buikspek van de barbecue maak zal ik het recept online zetten. Ik heb al wel buikspek uit de oven online staan. 

Aardappelsalade met kerrie
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 750 gram aardappelen
  2. 1 ui
  3. 3 eetlepels mayonaise
  4. 2 theelepels honing
  5. 2 theelepels kerrie
  6. bosje peterselie
  7. verse bieslook
  8. peper
  9. zout
Instructions
  1. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
  2. Schil de aardappelen, zorg dat ze allemaal van dezelfde grote zijn.
  3. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Giet ze af en spoel ze koud.
  5. Snijd de aardappelen in partjes.
  6. Doe in een schaaltje de mayonaise, honing, kerrie, peper en zout.
  7. Meng dit goed.
  8. Snipper de ui fijn, hak de bieslook en pluk de peterselie tot kleine stukjes.
  9. Doe de aardappelpartjes, ui en bieslook in een schaal.
  10. Meng dit met de dressing.
  11. Maak de salade af met de peterselie.
  12. Voor een beetje kleur zou je nog wat paprikapoeder over de salade kunnen verdelen.
Notes
  1. Heerlijke bij de barbecue of bijvoorbeeld bij een gegrilde kip.
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.