Unox hamburger

Hamburgers uit een zakje

unoxhamburgers

Hamburgers uit een zakje? Ja, waarschijnlijk loop je er altijd standaard voorbij in de supermarkt. Dat deden wij namelijk ook. Maar Unox heeft houdbare hamburgers in een zakje. Ik zeg nooit nee tegen een hamburger, dus laten we hem eens testen. 

Er zitten twee hamburgers in het zakje en dit kost in totaal 1,67 euro. Ongeveer 80 cent per hamburger van 80 gram. Dat vind ik nog redelijk aan de prijs. 500 gram half om half gehakt kost ongeveer 2 euro. Daar zou ik dus 5 grotere hamburgers van kunnen maken. 

Maar dan moet je natuurlijk zelf hamburgers maken. Gemak kost ook wat. Daarbij zijn zelfgemaakt hamburgers ook nooit een jaar houdbaar. Deze wel en daarvoor hoeven ze niet eens in de vriezer. Dat is handig!

Ik knip het zakje open en gooi de hamburgers in een pan met een beetje olie. Ze ruiken niet echt lekker. Slecht teken?

hamburgerzakje

Heel erg veel kleur krijgen ze niet in de pan. Ze zijn wel door en door warm, dus ik haal ze eruit. Ze zijn tenslotte toch al gaar. Simpel op een zelfgemaakt wit bolletje. Ik doe er verder nog niets bij, laten we hem zo eens testen. Na de eerste hap weet ik meteen waar dit mij aan doet denken; een zure frikandel. De burger is niet groot maar wel dik. Daardoor heb je echt een flinke hap “vlees” in je mond. Bij een echte hamburger zou ik dat heerlijk vinden, maar hier is het echt teveel. 

De structuur lijkt helemaal niet meer op vlees. Het lijkt ook weer een beetje op een frikandel maar is eigenlijk nog kleffer en vlakker. Misschien kun je de structuur beter met een knakworst vergelijken. 

Uiteindelijk heb ik het broodje afgemaakt met wat saus. Dan is het te eten. Maar nog altijd niet lekker. Geef mij dan maar een broodje frikandel speciaal. 

Ik kan geen enkele reden verzinnen waarom iemand deze hamburgers zouden eten. Hoewel, misschien tijdens een apocalyps. Als elke soort vers vlees is vergaan en er alleen nog pakjes lang houdbare hamburgers van de Unox bestaan. Of toch niet. Ik word wel vegetarisch. 

Kennen jullie deze hamburgers?

unoxhamburger

7 antwoorden
 1. Jolanda Baltus
  Jolanda Baltus zegt:

  Verbaasd dat je ze uberhaupt wilde testen, is meer voor campeerders die enkelt nederlands spreken maar toch heel europa doorreizen ;)

  Beantwoorden
 2. Iris
  Iris zegt:

  Iel, qua structuur ziet het er inderdaad niet eens echt uit als vlees, goor. Dit herinnert me er weer aan waarom ik bijna geen vlees meer eet, haha.

  Beantwoorden
 3. Nailfinity
  Nailfinity zegt:

  Ik heb ze hier in de supermarkt wel zien hangen maar erg appetijtelijk vond ik ze er op de verpakking al niet uitzien. Ik kook eigenlijk alleen maar vers.
  Als ik jouw artikel lees en de foto’s bekijk krijg ik ook niet spontaan trek. ?

  Beantwoorden
 4. wendy
  wendy zegt:

  Haha ik eet deze altijd, oeps! Ik vind ze heerlijk, maar iedereen die hierop reageert loop er straal voorbij hihi. Maarja ik ben ook fan van een frikadel het zou daardoor dus komen :)

  Beantwoorden
 5. Angela
  Angela zegt:

  Wij aten zulke altijd vroeger op de camping, maar je hebt meerdere varianten als ik mij niet vergis. Wij vonden ze altijd lekker (maar ik weet niet meer welke dat was!).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.