knorr burrito
Vers(us) pakje: Knorr burrito’s

Vers(us) pakje: Knorr burrito'sBurrito’s, het is niet het mooiste eten. Sorry, ik twijfelde daardoor zelfs of ik dit wel moest plaatsen. Maarja, soms is eten niet gemaakt om naar te kijken. Ik vind het wel heerlijk om te eten, en toen ik net samen ging wonen hebben we ze regelmatig gemaakt met zo’n pakje Knorr. Kennen jullie ze ook al?

Ik was heel even bang dat Knorr deze zou winnen. Ze zien er veel mooier uit. Ik heb daar wel een verklaring voor, ik bakte mijn eigen wraps. Die zijn “helaas” altijd een beetje krokant en rollen dus niet zo mooi op als de wraps van Knorr. Pluspuntje voor Knorr.

Verder kan ik sowieso niet zeggen dat deze Knorr burrito’s smerig zijn. Culinair Nederland zal me vast haten nu, maar stiekem vond ik ze eigenlijk wel lekker. Vorige week maakte ik de lasagne, dat vond ik geen lasagne. Maar hier is in mijn ogen weinig mis mee, qua smaak in ieder geval.

 

De prijs

Ik kan me voorstellen dat mensen de kruiden uit dit gerecht niet altijd standaard in huis hebben. Daarom zal dit gerecht wanneer je het maar één keer maakt duurder zijn. Toch vind ik de pakjes van Knorr eigenlijk wel duur. Je betaald 2,49 euro maar wat zit er nu echt in?

De tortilla’s maak je van bloem en water van een pak bloem van 50 cent kan ik er 40 maken. Voor de rest zijn het allemaal zakjes met kruiden en smaakmakers. Ga er maar vanuit dat zulke pakjes puur goud zijn voor Knorr. Dat maakt niet uit, want je betaald natuurlijk ook voor het gemak. Het gemak dat je niet alle kruiden hoeft te kopen en te doseren.

 

Mijn mening over de Knorr burrito’s

Ik vind ze lekker. Zeker de kruidenmix die bij het vlees gaat vind ik best lekker. De kruiden voor de crème fraîche vind ik minder. Er mag van mij wel een sterkere tomatensmaak bij het vlees en er overheerst iets dat ik niet helemaal kan plaatsen. Maar al met al vind ik dit gewoon echt niet slecht.

Ik zou zelf aanraden om nog een ui aan de vulling toe te voegen. Je proeft wel dat er minder verse ingrediënten in zitten. Zo vind ik mijn burrito’s net iets frisser en smaakvoller. Maar eerlijk? Ik eet graag met je mee als je dit maakt hoor!

 

Mijn burrito’s

Nu dus mijn poging om ze zelf te maken. Ik maakte ook de wraps zelf, maar die zou je ook kunnen kopen als je het makkelijker wil maken.

Vers(us) pakje: Knorr burrito's

Wat heb je nodig:

 • 300 gram kipfilet
 • 125 ml crème fraîche
 • 1 ui
 • 2 paprika’s
 • 200 gram bloem
 • 100 ml water
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 theelepels gemalen komijn
 • 2 theelepels cacao
 • 1 theelepel cayennepeper
 • peterselie
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 2 eetlepels citroensap
 • 100 gram geraspte kaas

Snij de kip, ui en paprika klein. Bak eerst de kip aan, doe daar vervolgens de ui en paprika bij om ook nog even mee te bakken. Kruid dit vervolgens met het paprikapoeder,de cacao, de komijn en de cayenne peper. Even meebakken voordat je de tomatenpuree erbij doet om te ontzuren.

Ik heb op dit punt een klein beetje water erbij gemaakt om het net iets dunner te maken. Vervolgens is de vulling klaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nu is het tijd om de wraps te bakken. Pak de bloem en kneed dit met het water en de olijfolie tot een deeg. Verdeel dit in 6 stukken en rol hier kleine wraps van. Pak een pan en bak de wraps aan beide kanten tot ze kleur krijgen en gaar zijn.

Doe in een klein bakje de crème fraîche. Klop dit met een beetje citroensap de geperste tenen knoflook en de peterselie tot een glad sausje.

Vet een ovenschaal in. Pak een wrap, smeer die in met de crème fraîche saus. Doe hier een beetje van de vulling op voordat je de wrap dicht vouwt.  Leg hem in de schaal en maak zo de andere wraps ook. Verdeel dan de kaas over de burrito’s en bak ze in de oven nog even 10 minuten af.

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

8 antwoorden
 1. Joyce
  Joyce zegt:

  Ik maak ook weleens gebruik van dit pakje, erg lekker! Heb nog nooit zelf wraps gemaakt from scratch, ga ik binnenkort eens proberen! Het klinkt namelijk niet heel moeilijk dat deeg!

  Beantwoorden
 2. J Pater
  J Pater zegt:

  Gister nog gemaakt, wel eens waar zonder de cacao en met chilipepers i.p.v. cayenne maar ze zijn werkelijk waar verrukkelijk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.