zoete aardappel friet

Zoete aardappel friet

frietZoete aardappel, ik at er voor het eerst één gepoft op een barbecue. Ik vond het even wennen, zoals de naam al zegt, ze zijn echt zoet! Dat combineren met een hartige kruidenboter was even apart. Zeker niet mijn favoriet.

Friet daarentegen vind ik altijd lekker, zou ik deze zoete aardappel dan ook kunnen omtoveren tot een heerlijk frietje? En dat is gelukt! Je proeft het zoete nog steeds, maar zo gebakken vond ik het veel lekkerder!

Weten jullie trouwens dat zoete aardappel erg gezond is? Dit frietje kun je dus zonder schuldgevoel eten! Een zoete aardappel hoort in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden namelijk tot de groentes. Zitten vol met vitamines en bevatten minder koolhydraten en meer vezels dan normale aardappels. Je zit er dus veel sneller vol van!

Ze zijn erg simpel om te maken!

Je hebt nodig:

  • zoete aardappel
  • zout
  • peper
  • rozemarijn
  • olie

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Schil de aardappel en snijd deze in repen. Snijd ze niet te dun. Leg een bakpapier op de bakplaat en leg hier de reepjes zoete aardappel op. Besprenkel dit met olie en zorg dat alle reepjes bedekt zijn. Strooi hier de kruiden naar smaak overheen en laat dit zo in de oven staan.

In totaal moet het 20 minuten in de oven staan, halverwege kun je ze een keer omdraaien.

Haal ze uit de oven en dien ze op!

Tip: Als je het leuk wilt presenteren, rol dan een frietzakje van een bakpapiertje.

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.