broodje zalm roomkaas

Broodje zalm roomkaas

zalmbroodje

Een heerlijk rijk belegd broodje, perfect als brunch of lunch. Meestal ontbijt en lunch ik best simpel, maar soms heb je wel eens zin in wat anders dan een boterham met kaas. Dit keer maakte ik een heerlijk broodje zalm roomkaas. 

Dat ik een snoepkont ben is allang geen geheim meer. Het liefst maak ik van alles dat ik eet een feestje. En eigenlijk vanaf heel jong vond ik het vooral leuk om lekkere broodjes te maken. Als wij een avond gingen gourmetten maakte ik van elk stukje vlees een heerlijke hamburger. Wanneer ik ’s middags uit school kwam maakte ik de lekkerste broodjes gezond of tosti’s. Ik ben helemaal gek op brood. 

Het fijne is dat je voor een lekker broodje vaak helemaal niet lang bezig hoeft te zijn. Maar als je net iets meer moeite doet bij je alledaagse boterham, geniet je er veel meer van. Simpelste voorbeeld is een boterham met kaas. Veel lekkerder met wat tomaat en rucola. Een boterham met pindakaas? Probeer dat eens met banaan en hagelslag. Een simpel broodje filet Americain maak je ook veel lekkerder door er een Martino van te maken. 

Misschien niet allemaal combinaties die het gezonder maken. Maar je kunt beter minder eten en genieten, dan zomaar eten in je mond te stoppen zonder te beseffen wat je nu echt eet. Geniet, maar geniet met mate. 

Maar nu eerst gerookte zalm. Gerookte zalm is sowieso heerlijk, dus eigenlijk heeft het niet veel nodig. Maar met de roomkaas, bieslook en citroen haal je het beste van de zalm pas echt naar voren.

Dit recept is genoeg voor vier broodjes. Al heb ik het heel asociaal gewoon op twee broodjes gepropt. Dat was wel echt teveel en enorm machtig. Maar stiekem wel enorm lekker. Niet door vertellen. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Broodje zalm roomkaas
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 4 lekkere broodjes
 2. 200 gram roomkaas
 3. 200 gram gerookte zalm
 4. bosje verse bieslook
 5. rasp van een kwart citroen
 6. peper
 7. zout
Instructions
 1. Roomkaas los kloppen in een schaaltje.
 2. Op smaak brengen met fijn geknipte bieslook, citroenrasp, peper en zout.
 3. Maak kleinere stukjes van de zalm, roer de zalm losjes door de roomkaas.
 4. Beleg je broodjes met wat salade. (optioneel)
 5. Verdeel vervolgens de zalm roomkaas over de broodjes.
Notes
 1. Omdat een lekker broodje niet veel werk is.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.