broodje martino

Broodje Martino

Broodje Martino

Vandaag wil ik één van mijn favoriete broodjes met jullie delen. Een broodje Martino. Ik heb een Vlaamse stiefvader gehad en dit is één van de weinige goede dingen die ik daar aan over heb gehouden. In België is dit een erg bekend broodje, maar hier in Nederland is het nog zwaar ondergewaardeerd. Daar wil ik verandering in brengen, want dit is heerlijk!

Ik ben helemaal gek op filet Americain. Dat is wel eens anders geweest. Ik heb namelijk een kleine filet Americain trauma opgelopen in mijn jeugd. Als klein meisje had ik gehoorde dat filet Americain rauw vlees was. Genie dat ik ben, dacht ik toen dat het veel lekkerder zou zijn als ik het zou garen. In mijn hoofd zou je dan een soort hamburger krijgen. Dus wat deed deze kleine keukenprinses. Ik smeerde mijn boterhammen in met filet Americain en zette het daarna in de magnetron. 

Drama! Wat eruit kwam was een soort bruine vieze drap waardoor ik echt jaren geen filet Americain meer heb durven eten. Zelden zoiets vies gezien. 

Mijn tweede trauma was toen ik in België bij iemand thuis ging ontbijten. En die kwam met echt met puur rauw gehakt aan. Dat ging me echt te ver. Filet Americain is natuurlijk ook rauw, maar ik voel me toch wat veiliger bij die oranje kleur. Raar hé? 

Maar genoeg trauma’s, dit broodje Martino is eerder een droom dan een nachtmerrie! 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Broodje Martino
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. broodje
 2. filet American
 3. ketchup
 4. mosterd
 5. tabasco
 6. augurk
 7. ui
 8. tomaat
 9. ei
 10. rucola
 11. peper
Instructions
 1. Verwarm de oven voor en zet een klein pannetje met water op.
 2. Bak een broodje af en kook een eitje hard.
 3. Meng in een schaaltje de filet American met een beetje ketchup, mosterd, tabasco en peper. Ik schrijf geen hoeveelheden op omdat je zelf moet proeven en naar eigen smaak kunt aanpassen.
 4. Beleg het broodje met rucola, smeer hier de filet American op.
 5. Verdeel wat fijn gesnipperde ui en augurk hierover.
 6. Snij de tomaat en ei in plakjes en beleg hier als laatst het broodje mee.
Notes
 1. Een heerlijk rijk belegd broodje!
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
18 antwoorden
 1. Anniek
  Anniek zegt:

  Haha, wat hilarisch, dat verhaal over jou als klein meisje! Ik ben ook echt gék op filet american, dit broodje lijkt me dan ook niet verkeerd! Leuke blog heb je trouwens. Ik ontdek hem pas net, maar het ziet er tof uit! Liefs!

  Beantwoorden
 2. Saartje
  Saartje zegt:

  Ik moest stiekem wel een beetje lachen om het verhaal van je trauma:$ Het is inderdaad heel gek dat filet american rauw is en dat we dat liever eten als andere rauwe etenswaren. Dit lijkt me trouwens een heerlijk broodje, ik ben ook gek op Filet! Ik skip alleen de augurken daar houd ik niet zo van hihi

  Beantwoorden
 3. Jon
  Jon zegt:

  “Ik heb een Vlaamse stiefvader gehad en dit is één van de weinige goede dingen die ik daar aan over heb gehouden.” Beste openingszin die ik bij een broodje heb gelezen haha.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.