kip salade

Broodje kipsalade met Parmezaanse kaas en basilicum

Broodje kipsalade met Parmezaanse kaas en basilicumAls je mij vraagt wat ik op mijn brood wil, zal dat bijna altijd iets hartigs zijn. Ik hou helemaal niet van zoet beleg. Toen ik nog thuis woonde verdwenen de eieren magisch, vleeswaren waren ook voor het eind van de week op en kaas was nergens meer te vinden. Tegenwoordig heb ik geleerd dat ik iets zuiniger moet doen. Vleeswaren en kaas zijn gewoon best duur.

Soms vind ik het wel een klein beetje saai om vaak dezelfde dingen op mijn brood te doen. Dan is dit een heerlijke optie. Ik had nog een kipfilet over, perfect om deze salade voor op brood te maken.

Dit is niet de salade zoals je hem in de supermarkt koopt. Dus mocht je die willen maken, helaas, die zal ik ook nog wel eens uitschrijven. Zo vind ik hem veel lekkerder. Moet je natuurlijk wel van basilicum houden!

 

Broodje kipsalade met Parmezaanse kaas en basilicum

Wat heb je nodig:

 • 1 kipfilet
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 handje basilicum blaadjes
 • peper
 • broodjes

Breng een klein pannetje met water aan de kook, kook hierin de kipfilet. Je zou dit ook met bouillon kunnen doen voor wat extra smaak. De kipfilet moet ongeveer 10 minuten koken. Controleer of hij helemaal gaar is.

Als hij helemaal gaar is kun je hem heel even laten afkoelen zodat je hem daarna helemaal kunt plukken. Kipfilet heeft altijd een fijne structuur die je zo in draadjes uit elkaar kunt trekken. Dat is veel lekkerder dan de kipfilet gewoon in blokjes snijden.

Wanneer je alle draadjes van de kipfilet hebt kun je hierbij een eetlepel mayonaise, 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de basilicum doen. Breng op smaak met een beetje peper.

Serveer op een broodje. Ook lekker met een beetje rucola eronder.

Een heerlijke lunch!

Broodje kipsalade met Parmezaanse kaas en basilicum

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

11 antwoorden
 1. Joyce
  Joyce zegt:

  Ik vind jouw blog echt zó leuk, heerlijke recepten! Ik haal er echt een hoop inspiratie uit. Zelf heb ik ook weleens kipsalade gemaakt maar niet met Parmezaanse kaas, lijkt me er erg goed bij passen! Ik vind augurk door een kipsalade ook altijd erg lekker :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.