courgette quiche

Quiche met courgette, tomaat en kip

Quiche met courgette, tomaat en kipIk moet eerlijk zijn, ook bij mij gaat er wel eens iets fout. Ik gebruikte voor deze quiche een taartvorm met een losse bodem. Een gedeelte van mijn ei is er daardoor uitgelopen. Ik dacht dat dat niet zou gebeuren, dom! Maar gelukkig was het resultaat wel nog heerlijk! Maar de volgende keer gebruik ik dus gewoon weer een normale springvorm.

De laatste keer dat ik een quiche had gemaakt was al best weer lang geleden. Toch vind ik het altijd erg lekker. In de winter heb ik misschien zin in een zwaardere maaltijd zoals een stoofpot of een stamppot. Maar met dit weer is zoiets juist echt heerlijk.

Wij aten dit als avondeten, maar dit is natuurlijk ook perfect om als lunch te eten. Koud is het ook nog lekker, dus neem het bijvoorbeeld ook eens mee naar een picknick of iets dergelijks. Zonder kip is die ook nog heerlijk, mocht je liever een vegetarische variant hebben.

 

Quiche met courgette, tomaat en kip

Wat heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 2 courgettes
  • 400 gram kipfilet
  • 3 tomaten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 bosje basilicum
  • 100 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas

Doe de bloem en het zout in een schaal, snij de roomboter in kleine stukjes en doe deze er ook bij. Je wilt dat het deeg koud blijft, je kunt dit dus in de keukenmachine maken of bijvoorbeeld met 2 messen door elkaar mengen. Doe er vervolgens een ei bij. Probeer zo kort mogelijk te kneden zodat je het deeg niet te warm maakt. Wanneer je er één grote deegbal van kunt maken kun je het even in de koelkast laten rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ondertussen kun je de vulling maken. Snij de kip, tomaat en één courgette in stukken. Van de tweede courgette maakte ik plakjes met een kaasschaaf.  Bak eerst de kip aan. Wanneer de kip een beetje kleur heeft kun je de courgette en het paprikapoeder toevoegen. Laat dit opstaan totdat de courgette gaar begint te worden, dan kun je als laatste ook de tomaat toevoegen. Maak dit af met een bosje grof gesneden basilicum en zet het even apart.

Pak het deeg en rol dit bovenop een bakpapier uit tot een groot rondje. Draai dit nu boven de vorm om en leg het mooi in de vorm. Als het breekt kun je het gewoon weer een beetje aan elkaar duwen.

Doe de vulling op het deeg en bestrooi hier de kaas overheen.

Klop de rest van de eieren los met de melk en verdeel dit mengsel over de inhoud van de quiche. Verdeel een klein beetje olijfolie over de courgette plakjes en verdeel deze vervolgens over de taart.

Bak de quiche in 40 minuten gaar.

Enjoy!

Quiche met courgette, tomaat en kip

 

8 antwoorden
  1. Jess
    Jess zegt:

    Oh lekker!!! Ik houd ook van quiche. Ideaal om restjes in te verwerken al kies ik wel vaak voor bladerdeeg omdat ik het meestal even snel, snel maak om de koelkast op te ruimen.

    Beantwoorden
  2. saarenzo
    saarenzo zegt:

    Lekker! Wat vervelend dat het ei uit de vorm liep. Dat had mijn moeder laatst ook toen ze een hartige taart maakte. Ze goot zo’n eiermengsel in de vorm en alles liep er opeens via de zijkanten weer uit. Super zonde, want dat was een vorm waarbij dat helemaal niet had mogen gebeuren! Fijn dat je taart nog goed smaakte :)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *