citroen risotto

Citroen risotto met zalm uit de oven

Citroen risotto met zalm uit de ovenAlwéééééér risotto? Ja sorry, ik weet dat ik al een aantal risotto recepten op mijn blog heb staan maar deze kon echt niet ontbreken. Hier ben ik echt helemaal fan van. En stiekem had ik dat niet verwacht, ik dacht dat het de Parmezaanse kaas was die ik zo lekker vond in risotto. Hier zit geen kaas in, maar toch is deze misschien zelfs wel lekkerder!

Misschien klinkt dit een beetje apart, toen ik voor het eerst over citroen risotto hoorde werd ik er ook niet heel enthousiast van. Maar ik kan je vertellen dat het gewoon een hele zachte romige risotto is met een lekkere subtiele citroensmaak. Ik serveerde hem met een stuk zalm, de meest voor de hand liggende keuze. Maar hij lijkt me ook erg lekker met een stuk goed gekruide kip. Ik gebruikte gewoon zalm uit de diepvries, niet de mooiste stukken. Jammer, maar soms kies ik met mijn portemonnee.

Als groenten zou je hier bijvoorbeeld gegrilde courgette of groene asperges bij kunnen serveren.

Deze gaat op mijn favorieten-lijstje en ga ik zeker nog vaker maken!

 

Citroen risotto met zalm uit de oven

Wat heb je nodig:

  • 200 gram risotto rijst
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 uien
  • 2 citroenen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 stukken zalm
  • dille
  • zout
  • peper

Verwarm de over voor op 180 graden.

Smeer de zalm in met olijfolie. Besprenkel deze met dille, peper en zout. Snijd één citroen in dunne plakjes en leg een paar plakjes bovenop een stuk zalm. Leg dit stuk zalm nu op een groot vel aluminium folie en vouw dit helemaal dicht zodat er niets uit kan. Maak zo ook het andere stuk zalm klaar. Leg deze wanneer de oven voorverwarmd is 20 minuten in de oven.

Snipper nu de uien fijn en fruit deze in een braadpan aan. Voeg de rijst hieraan toe en bak dit even op. Zo gaan neemt de rijst zo meer vocht op.

Blus dit af met een glas wijn. Wanneer de wijn is opgenomen kun je telkens een beetje bouillon toevoegen. Rasp 3/4de van de schil van de citroen en doe dit samen met het sap bij de risotto. Stop met bouillon toevoegen iets voordat de risotto helemaal klaar is, op dot moment kun je de crème fraîche toevoegen.

Nu zou je een heerlijke romige risotto moeten hebben. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Doe de risotto in een bord en haal de zalm uit de oven. De pakketjes zijn warm! Haal de zalm eruit en serveer deze bij de risotto.

Heerlijk! Ik heb ervan genoten, hopelijk jullie ook.

Citroen risotto met zalm uit de oven

 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

9 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.