Spinazierisotto met feta

spinazierisottofeta

Spinazierisotto met feta, geen traditionele combinatie, maar wel een erg lekkere combinatie. De fijngesnipperde rode ui maakt het helemaal af. Voor mij een ultieme makkelijke maaltijd. 

Ik bestel vaak boodschappen voor twee weken in één keer. Anders kom ik niet aan het minimumbedrag om de boodschappen te laten bezorgen. En met onze schema’s is het helaas lastig om boodschappen doen in te plannen. 

Met boodschappen voor twee weken inplannen loop je wel tegen het probleem aan dat je voor sommige dagen geen verse producten meer hebt. Sommige groenten gaan twee weken mee, maar veel ook niet. Daarom maak ik express gerechten met producten die je wel zolang kunt bewaren. Voor dit gerecht gebruikte ik daarom geen verse spinazie maar spinazie uit de diepvries. 

Stiekem vind ik spinazie uit de vriezer in sommige gerechten ook gemakkelijker en lekkerder. Verse spinazie is heerlijk, maar als je het toch fijn zou hakken voor een gerecht gebruik ik liever gewoon spinazie uit de vriezer. Wil jij wel liever verse spinazie? Hak deze dan even fijn voor dit gerecht. 

Ik ben gek op risotto. Ik maak dan ook risotto met werkelijk alle ingrediënten die je kunt verzinnen. Sommige vallen een beetje tegen, maar soms doe ik geweldige ontdekkingen. Deze  spinazierisotto met feta was zo’n ontdekking. 

Eigenlijk stond risotto ook op mijn lijstje om te eten in Milaan, helaas ben ik daar niet meer aan toegekomen. Ik heb eigenlijk nog nooit een bord risotto buiten de deur gegeten. Wel eens een klein beetje, maar eigenlijk te weinig om te vergelijken met mijn eigen risotto. Ik vind het altijd leuk om “mijn” gerechten te vergelijken met wat ik eet in het buitenland of restaurants. Dat kan soms heel leerzaam zijn. Doen jullie dat ook?

Spinazierisotto met feta
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. 200 gram risottorijst
 2. 450 gram diepvries spinazie
 3. 200 gram feta
 4. 1 teen knoflook
 5. rasp van een halve citroen
 6. 1 ui
 7. 1 glas wijn
 8. 1 rode ui
 9. klein scheutje goede olijfolie
 10. bouillon
Instructions
 1. Snipper de ui en pers de knoflook, zet beide op en bak ze glazig.
 2. Doe de rijst erbij en bak deze kort op.
 3. Blus af met een glas wijn en voeg de diepvries spinazie toe.
 4. Voeg nu geleidelijk bouillon toe en roer regelmatig door.
 5. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.
 6. Voeg de rasp van de citroen toe en drie kwart van de feta toe.
 7. Proef en breng op smaak met peper en zout.
 8. Snipper de rode ui fijn.
 9. Serveer de risotto met wat verbrokkelde feta, de gesnipperde rode ui en een klein beetje olijfolie.
Notes
 1. Dit is royale portie voor twee personen.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
2 antwoorden
 1. Vivian | stayaliveandcooking
  Vivian | stayaliveandcooking zegt:

  Klinkt inderdaad erg lekker! Ik moet eerlijk zeggen dat ik naast de “standaard” risottos met bijvoorbeeld champignons nog niet echt iets heb uitgeprobeerd, moet ik zeer zeker eens gaan doen na het lezen van jouw positieve ervaringen!
  Fijne week :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.