Eend met gekarameliseerde ui

eend

Eend met in balsamico-azijn gekarameliseerde ui en een risotto met prei, mijn eerste keer eend klaarmaken. En hij was echt perfect!

Ik had twee onwijs mooie eendenborstfiletjes. Ik heb het vet ingesneden bijna tot op het vlees, in een soort van rooster patroon. Daarna in een hete pan gedaan zonder olie of boter, met de vet kant naar beneden. Ongeveer 7 minuten gebakken en daarna de andere kant ook nog eens een ongeveer 4 minuten.

De eend eruit gehaald en even laten rusten terwijl ik één in ringen gesneden ui in de pan deed. Deze gebakken en na een poosje 1 eetlepel suiker en een beetje balsamico-azijn erbij gedaan om de uien nog even kort te karameliseren.

Serveer deze eend zoals ik heb gedaan met wat risotto, of met wat heerlijke aardappeltjes uit de oven bijvoorbeeld.

Smakelijk!

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.