Pasta Gorgonzola met spinazie

  • Bereidingstijd

    Ongeveer 20 minuten

  • Aantal personen

    Twee personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 500 gram spinazie
  • 100 gram Gorgonzola
  • 50 gram crème fraîche
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Stap 1

    Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Stap 2

    Verwarm een beetje olie in een wok. Voeg de spinazie toe en laat deze even slinken. Pers de knoflook boven de spinazie en bak deze kort mee. 

  • Stap 3

    Voeg de Gorgonzola en de crème fraîche toe aan de spinazie en roer dit tot de Gorgonzola helemaal is gesmolten. Op dit moment kun je besluiten of de saus fijn wilt maken met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Meng alles door elkaar en serveer de pasta direct.

pastaspinaziegorgonzola

Pasta Gorgonzola met spinazie. Het stond helemaal niet op de planning, maar ach, mijn vriend had heel lief boodschappen gedaan. Met de allerbeste bedoelingen had hij extra dingen meegenomen, superlief, maar natuurlijk niet enorm handig als ik al een weekmenu had gemaakt en hem het exacte boodschappenlijstje had gegeven. Toch is hij de beste, dus mij hoor je niet klagen. 

Deze pasta is zo eenvoudig en snel om te maken. De spaghetti met een saus van avocado is misschien nog net iets makkelijker, maar ook dit bordje staat ook binnen enkele minuten op tafel. 

Je kunt pasta Gorgonzola nog veel simpeler maken. Het is namelijk ook al erg lekker wanneer je pure Gorgonzola gewoon even door de hete pasta mengt. Helaas moet ik zelf nog een beetje wennen aan de smaak van Gorgonzola. Ik begin het steeds meer te waarderen, maar voeg het nog wel subtiel toe. Daarom maak ik mijn pasta met een beetje crème fraîche. Net iets subtieler en romiger van smaak. 

Op de foto zie je dat de spinazie nog heel is, maar meestal ga ik even met een staafmixer door de saus heen. Het is maar net wat je voorkeur is. Mijn vriend maak ik echt niet blij met de structuur van hele bladeren spinazie.

Wil je dit gerecht nog wat spannender maken? Voeg eens pijnboompitten of gebakken champignons. Smakelijk!

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.