Magnetron bacon

 • Bereidingstijd

  Ongeveer 5 minuten

 • Aantal personen

  Meer is beter

Ingrediënten

 • plakjes bacon of ontbijtspek
 • keukenpapier

Instructies

 • Stap 1

  Pak een magnetronbestendig bord en leg hierop een keukenpapiertje. 

 • Stap 2

  Leg enkele plakjes bacon op het keukenpapiertje. Zorg dat de plakjes elkaar nergens overlappen, anders bakken ze niet goed. Bedek de plakjes met nog een stuk keukenpapier.

 • Stap 3

  Plaats het bord met keukenpapier en bacon voor 3 minuten in de magnetron op 700 watt. 

 • Stap 4

  Laat de plakjes nog even een minuutje uitlekken op een nieuw keukenpapiertje. 

Soms ben je lui. Daar schamen we ons vaak voor, maar waarom eigenlijk? Luie mensen vinden creatieve oplossingen voor tijdrovende klusjes. Spek bakken is niet zoveel moeite, maar soms ben ik echt te lui om iets af te wassen. Daarom wilde ik deze magnetron bacon zeker een keer proberen.

Ik had deze tip een keer voorbij zien komen en als echte fan, moest ik dit natuurlijk wel proberen. Met bacon kun je werkelijk alles lekker maken. Ik noem het trouwens fanatiek bacon, net als ongeveer half Nederland. Maar eigenlijk pak ik vaak gewoon ontbijtspek. Als ik in Amerika ben, wil ik wel heel graag een keer echte bacon proberen. Van die iets dikkere plakken die perfect zijn bij een eitje. 

Deze kleine en dunne plakjes vond ik in dit geval juist ideaal. Ik heb er namelijk een heerlijke pastasalade van gemaakt. Ook natuurlijk perfect voor een heerlijke BLT-sandwich. Uit de pan vond ik het wel lekkerder, maar zeker als je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt, is dit wel een hele gemakkelijk manier. 

Technisch gezien is dit ook gezonder omdat er al veel vet uitlekt. Maar laten we eerlijk zijn, niemand eet bacon omdat hij/zij gezond wil eten. We eten het omdat het lekker is. Dat is en blijft het belangrijkste. 

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.