Beenham met sinaasappel uit de oven

  • Bereidingstijd

    1 uur

  • Aantal personen

    Vier personen

Ingrediënten

1 beenham (ongeveer 600 gram)

2 sinaasappels

eetlepel olijfolie

theelepel honing

theelepel tijm

peper

zout

Instructies

  • Stap 1

    Pers het sap van 1 sinaasappel en meng dit met de olie, honing en het tijm. Rasp met een fijne rasp een beetje schil van de sinaasappel en doe dit er ook bij. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat de beenham hier 4 uur in marineren. 

  • Stap 2

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie. Snij de tweede sinaasappel in plakjes en leg deze op de bodem, hou een plakje of twee over. Leg de beenham op de plakjes sinaasappel en verdeel de marinade er weer overheen. Leg de laatste plakjes sinaasappel bovenop de beenham. 

  • Stap 3

    Plaatst de beenham voor 55 minuten in de oven. 

  • Stap 4

    Haal de beenham uit de oven, laat hem even rusten. Snij plakken van de beenham zodat je hem gemakkelijk kunt serveren. Heerlijk met aardappeltjes uit de oven, een bonensalade of geglaceerde worteltjes.

beenhammetje

Wisten jullie dat mijn gemarineerde beenham één van de best bekeken recepten van mijn blog is? Zo’n beenham is natuurlijk enorm simpel, maar toch zet je iets leuks op tafel. Dit keer maakte ik een andere versie. Daarom maakte ik een beenham met sinaasappel uit de oven. 

Ik wil nog een keer een echte grote beenham kopen. Nu koop ik vaak in een impuls zo’n kleine uit de supermarkt. Maar ach, het is toch echt onwijs lekker. En het leukste is dat het vaak net iets teveel is. De volgende dag eet ik dan wat dun gesneden plakjes beenham op een broodje met wat honing-mosterdsaus. 

Ik heb altijd het gevoel dat we uitgebreid dineren wanneer we beenham eten. En dat terwijl het helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Wat leuke bijgerechten erbij en het voelt bijna als Kerst. Waar ik trouwens alweer zin in heb. Ik ga zelf rond Kerst op vakantie, maar kan gelukkig ook nog even langs de (schoon)familie. Even lekker koken, samenzijn en er een gezellige tijd van maken. Maar het is natuurlijk veel te vroeg om het over Kerst te hebben. Laten we eerst maar eens deze beenham in de oven schuiven. 

Smakelijk!

Let’s get social

Ga jij dit recept maken? Deel jouw resultaten dan op Twitter, Facebook of Instagram met de hashtag #seasonwithlove. Ik ben superbenieuwd! 

Andere lekkere recepten:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.