gemarineerde beenham

Gemarineerde beenham uit de oven

beenham

Beenham is heerlijk, ik dacht altijd dat het enorm vet was. Maar nu ik erachter ben dat het eigenlijk best een slank stuk vlees is eet ik het regelmatig. Mijn favoriete manier is deze deze gemarineerde beenham uit de oven met knoflook, ketjap en honing. Onwijs simpel, maar toch zet je altijd een lekker stuk vlees op tafel. 

Nu het eerste kerstdiner op is, begint de realisatie te komen dat je natuurlijk niet het hele jaar door zo kunt blijven eten. Tenminste niet als ik de kilo’s die ik kwijt was eraf wil houden. Direct denk ik dan aan soepen en salades, ladingen groenten en niets anders. Maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. 

Je kunt heerlijk eten terwijl je slank wilt eten. Maak bijvoorbeeld deze beenham, lekker met wat bloemkool puree en geroosterde groenten. Dan heb je echt niet het gevoel dat je op dieet bent, maar eet je eigenlijk toch erg gezond en slank. Net als deze beenham met asperges, heerlijk! Al moeten de asperges natuurlijk wel in het seizoen zijn. 

Maar mocht jij de kerstdiner nog niet zat zijn, dan kun je hier natuurlijk ook een uitbundig feestmaal van maken. Met pommes duchesse, geglaceerde wortelen en een heerlijke veel te vette saus. 

Gisteren maakte ik een varkensrollade bij de schoonfamilie. En heel even was ik bang dat er geen roomboter zou zijn voor een lekkere saus. Saus maken met croma is echt niet lekker. Maar gelukkig kwam er ergens verstopt toch nog wat roomboter uit de koelkast en maakte ik er zo een hele simpele, maar heerlijke saus van. Die de stiekem iets te droge varkensrollade verbloemde. Niet heel erg slank, wel heel erg lekker. 

Sowieso was het een erg gezellige avond en vond ik het eten goed gelukt. Hebben jullie op kerstavond ook al een heerlijk diner gehad? Terwijl ik dit typ zit ik te wachten op mijn (kerst)ontbijtje. Mijn vriend staat in de keuken heerlijke pannenkoeken te bakken. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Gemarineerde beenham uit de oven
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
 1. beenham 500 gram
 2. 1 eetlepel honing
 3. 4 eetlepels ketjap
 4. 2 tenen knoflook
Instructions
 1. Meng de honing met de ketjap.
 2. Pers de tenen knoflook en roer deze ook door de ketjap.
 3. Verdeel de marinade over de hele beenham.
 4. Laat deze lekker marineren, het liefst zeker 4 uur.
 5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 6. Plaats de beenham voor ongeveer 50 minuten in de oven.
 7. Giet om de 10 minuten met een lepel de marinade weer over de beenham.
 8. Haal de beenham uit de oven en laat deze ruim 5 minuten rusten.
 9. Snijd hem vervolgens rustig in mooie plakken.
Notes
 1. Houd de oventijd in de gaten wanneer je een groter stuk vlees hebt. Gemiddeld 10 minuten per 100 gram beenham.
 2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.