ravigotesaus

Ravigottesaus maken

ravigote

Deze ravigottesaus is lekker eenvoudig. En hoewel het stiekem niet echt ravigottesaus is, zijn wij eigenlijk voornamelijk bekend met deze versie. En waarom moelijk doen? Het is heerlijk, onder andere bij gebakken vis!

Omdat dit receptje uitstekend past bij de verse kibbeling die ik eerder zelf maakte, maar natuurlijk ook bij andere gerechtjes gegeten kan worden, wordt het geëerd met een eigen artikel. Maargoed, wat moet je nu schrijven bij een eenvoudig sausje? Al Googlend kom ik er dus achter dat wat ik maak, eigenlijk helemaal geen ravigottesaus is. Die blijk je namelijk met vinaigrette te maken, in plaats van mayonaise! Met grote verontwaardiging kom ik er achter dat ik door alle lokale visboeren jarenlang in de maling ben genomen!

Maar dan denk ik weer terug aan hoe lekker de saus is bij vis, en maakt het me eigenlijk helemaal niets uit. Dingen die eenvoudig zijn om te maken en zoveel toevoegen aan een gerecht, vergeef ik vrijwel direct. Dat dit eigenlijk een soort van mengelmoesje is tussen ravigottesaus en remouladesaus, daar zal je mij dus niet over horen klagen. Bovendien bekt “remoulade” toch een stuk minder dan “ravigotte”, op de één of andere manier.

Daarnaast moet ik eerlijk toegeven dat de credits voornamelijk horen te gaan naar mijnheer Van Wijngaarden, die ooit Zaanse Mayonaise heeft uitgevonden. Zonder deze mayonaise moet je eigenlijk al niet willen beginnen aan de vijf lange minuten die het kost om deze saus te perfectioneren. Hoewel dit neigt naar reclame (iets waar ik als gastschrijver wel voor op mijn kop kan krijgen van Mirne) wordt deze saus met de overigens ook zeer smakelijke mayonaises van de concurrenten, toch net iets minder lekker.

Gebruik die dan maar lekker voor bij de patatjes (om het voor Calvé, Remia en sinds kort Hellmann’s weer een beetje in balans te brengen).


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Ravigottesaus
Deze ravigottesaus is lekker eenvoudig. En hoewel het stiekem niet echt ravigottesaus is, zijn wij Nederlanders eigenlijk voornamelijk bekend met deze versie. En waarom moelijk doen? Het is heerlijk, onder andere bij gebakken vis!
Print
Prep Time
Total Time
Prep Time
Total Time
Ingredients
 1. 1 tube Zaanse Mayonaise (170ml)
 2. 1 grote sjalot
 3. 2 kleine augurkjes
 4. 2 theelepels bieslook
 5. 2 theelepels peterselie
 6. 1 theelepel dragon
Instructions
 1. snij de sjalot in een aantal stukken *
 2. snij de bieslook, peterselie en dragon zodat ze in de keukenmachine passen *
 3. doe de Zaanse Mayonaise en overige ingrediënten in de keukenmachine *
 4. zet de keukenmachine aan
 5. de saus is klaar wanneer de ingrediënten goed fijn zijn gemixed
Notes
 1. wanneer je geen keukenmachine gebruikt, hak je de ingrediënten naar eigen inzicht met de hand fijn (persoonlijk vind ik: hoe fijner gehakt, hoe lekkerder de saus wordt)
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
6 antwoorden
 1. Hielema
  Hielema zegt:

  Ook een prima saus bij b.v.vis is;
  Mayonaise 2 desertlepeltjes
  Mierekswortel uit potje 1-1/2 theelepeltje
  Kappertjes uit potje 1 dessertlepel of iets meer.De helft prakken met vork de rest heel er door mengen
  Gemalen zwarte peper-10 korreltjes fijn malen
  scherpe mosterd 1/2 theelepeltje
  Indien gewenst zoet/zuur augurkje klein stukje en heel fijn gesneden.
  Opspuiten met slagroom uit spuitbus.[niet te veel wordt te zoet,dus proeven]
  Alles goed mengen en klaar is kees

  Beantwoorden
 2. ab wink
  ab wink zegt:

  Ravigottesaus kruiden:dragon,pimpernel,peterselie,kervel
  enbieslook + sjalotten.Ingredienten: peper,zout,azijn en olie1
  Mix de schoongemaakte kruiden.Breng op smaak met de ingredienten.Mix de kruidmoes met wat mayonaise klaar.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.