Griesmeelpudding met sinaasappelsaus

griesmeelGriesmeel, ik ken eigenlijk alleen de Mona variant. En erg enthousiast word ik daar eigenlijk niet van. Ik wilde het eens zelf proberen met veel vanille. Als ik al die zwarte stipjes zie dan is mijn dag gewoon al helemaal goed. Vanille, ik ben er gek op.

Voor de griesmeel:

  • 50 gram griesmeel
  • 50 gram suiker
  • 500 ml melk
  • 1 vanille stokje

Voor de sinaasappelsaus:

  • 2 sinaasappels 
  • 5 eetlepels suiker

Doe de suiker, griesmeel en de melk in een pannetje en verwarm dit. Haal de merg uit het vanille stokje en doe dit ook in het melk mengsel. Laat dit 6 minuten rustig doorkoken totdat je merkt dat het wat steviger begint te worden. Spoel de kommetjes die je wilt vullen even snel om met koud water, niet afdrogen. Vul de schaaltjes tot het randje en dek ze af met een stukje plastic folie. Even laten afkoelen voordat je ze 4 a 5 uur in de koelkast stevig laat worden.

Als de griesmeel lang heeft gestaan kun je aan de saus beginnen. Pers de sinaasappels in boven de pan en door de suiker hierbij. Rasp het schil van één sinaasappel en doe dit ook in de pan. Je zou er ook nog sinaasappellikeur bij kunnen doen, ik had dit helaas niet in huis. Laat dit inkoken tot je een mooie saus hebt.

De pudding uit het schaaltje halen en royaal saus over de pudding verdelen.

Mijn eerste keer pudding! Ik ben er tevreden over! De volgende keer ga ik proberen om een flan te maken, mijn moeder is daar helemaal gek op. Dus als dat zou lukken ben ik vast haar favoriete dochter. Ik ben ook de enige, dat scheelt.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.