puddingbroodjes

Puddingsbroodjes : banketbakkersroom

Puddingsbroodjes : banketbakkersroom

Zoals ik laatst vertelde ben ik naar Robért van Beckhoven geweest voor een bak workshop en zijn boeklancering. Onwijs leuk natuurlijk en ik kwam dan ook helemaal geïnspireerd thuis. En hoewel ik helemaal geen bak expert ben, was er toch één recept waar ik het niet helemaal mee eens was. En dat waren de puddingbroodjes. Niet vanwege het brood recept, maar omdat ze geen zelfgemaakte banketbakkersroom gebruikte maar custard poeder. 

Ik heb nog nooit custard poeder gebruikt, dus misschien is het een heel degelijk product. Maar ik had het gewoon echt niet verwacht van een meester bakker. En daarom wil ik graag delen hoe je zelf een heerlijke pudding maakt voor in je puddingbroodje. Zonder pakje of zakje. 

Voor het recept van de puddingbroodjes zelf verwijs ik jullie graag door naar het boek van Robért “Meesterlijk brood”. Ik vind het niet netjes om zijn recept te publiceren, sorry! 

Ik bedenk me net dat het ook ultiem lekker zou zijn als je het bijvoorbeeld tussen een donut of brioche broodje doet. Voor de luie medemens. En daar hoor ik ook wel eens bij hoor! 

Ik vond de puddingbroodjes zo wel heerlijk. De volgende dag waren ze al wat minder, dus maak ze niet te ruim van te voren. En op de foto lijkt mijn pudding wat dun, dat viel enorm mee als ik hem wat langer had laten afkoelen. Maar geduld is niet mijn sterkste kant. Ik denk dan ook niet dat patisserie echt iets voor mij zou zijn. Zou ook niet voor het eerst zijn dat ik probeer botercrème op een warme taart te smeren. Ik kan je vertellen. Dat werkt niet. 


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

Puddingsbroodjes : banketbakkersroom
Print
Prep Time
Cook Time
Total Time
Prep Time
Cook Time
Total Time
Ingredients
  1. 500 ml melk
  2. 4 eidooiers
  3. 200 gram suiker
  4. 1 vanille stokje
  5. 40 gram bloem
Instructions
  1. Breng in een pannetje de melk aan de kook met 100 gram suiker.
  2. Haal het merg uit het vanille stokje en doe dit bij de melk.
  3. Het stokje zelf kun je ook bij de melk doen, maar je kunt deze ook in een pot suiker doen om vanille suiker te maken.
  4. Klop de eidooiers met de bloem en de rest van de suiker los.
  5. Doe een klein beetje van de kokende melk bij de eidooiers en roer direct toe.
  6. Blijf zo telkens beetje bij beetje de melk toevoegen.
  7. Doe het hele mengsel nu terug in de pan en breng dit weer aan de kook.
  8. Laat het zachtjes pruttelen voor zeker 3 minuten, je merkt dat het nu dikker begint te worden.
  9. Giet de banketbakkersroom over in een grote schaal en dek dit af met een stuk plastic folie.
  10. Laat de banketbakkersroom nu helemaal afkoelen voordat je ze over de broodjes verdeeld.
Notes
  1. Of gebruiken jullie liever custard poeder?
  2. With love,
Season with love https://www.seasonwithlove.nl/
24 antwoorden
  1. Kirsty
    Kirsty zegt:

    Ohh dit lijkt me wel heel lekker! Alleen dan wel met verse broodjes; ik heb een tijdje terug puddingbroodjes gehad en die vond ik wat minder lekker omdat ze een beetje taai waren!

    Beantwoorden
  2. overthuis
    overthuis zegt:

    Wat ziet dit er goed uit!! En best wel simpel om te maken denk ik… Misschien mijn mannetje dit weekend maar eens verrassen! Leuke blog heb je trouwens! Je komt bij mijn favorieten! ;-)

    Beantwoorden
  3. janique
    janique zegt:

    Heb je een recept van pudding met botercreme in 1? Ik.vind botercreme zelf totaal niet lekker en ben nog altijd opzoek naar een goed recept voor bijvoorbeeld een taart mee af te strijken of voor vulling..

    Beantwoorden
  4. Cynthiiaa
    Cynthiiaa zegt:

    Ik lust geen puddingbroodje. Oké, ik lust ze wel, maar vond ze nooit lekker, totdat Mom ze zelf maakte. Zo damn tasty! Ook hier weer, het kwijl loopt uit mijn mond bij het zien van jouw foto’s. Ohnomnomnom!

    Beantwoorden
  5. Mandy
    Mandy zegt:

    O wauw ziet er heerlijk uit. Lang geleden dat ik een “echt” puddingbroodje heb gegeten! Wat leuk dat je een linkje op mijn blog heb achter gelaten. Zo ben ik hier terecht gekomen! ;-) Xxx

    Beantwoorden
  6. Marlies
    Marlies zegt:

    Ik snap wel waarom er custard poeder gebruikt wordt, het is eigenlijk gewoon maizena, maar dan met een vanille smaakje erin. Custard zorgt er voor dat je room verstevigd wordt, waardoor je hem mooier op kan spuiten en hij beter zijn vorm vast houdt. Bij een professionele bakker worden de broodjes vaak niet direct geserveerd, waardoor niet verstevigde banketbakkersstroom kan inzakken. Je levert dus in op de smaak en natuurlijkheid, maar krijgt daar een langere houdbaarheid van de presentatie voor terug. Voor een thuisbakker is dat minder relevant, omdat je puddingbroodjes niet de kans krijgen om te blijven liggen. Ze zijn altijd gelijk op :)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *