pindakaas

Recept zelfgemaakte pindakaas

pindakaasHeb jij dat ook wel eens soms, dat dingen enorm moeilijk lijken om te maken en het dan uiteindelijk echt enorm valt? Ik had dat met verse pasta, crème brûlée en ook met deze pindakaas. Het is onwijs simpel om te maken, is ook als je het koopt in de meeste gevallen een erg puur product. Fijn! Enorm veel calorieën, maar sommige dingen zijn dat het wel waard.

Ik moet eerlijk zeggen, in de meeste gevallen ben ik heel erg voor dingen zelf maken. In dit geval was dit de eerste en de laatste keer dat ik het zelf heb gemaakt. Het is leuk om eens te maken, om te weten hoe simpel het is. Maar ik kan niet zeggen dat ik het lekkerder vind dan de pindakaas uit een pot.

Goed gedaan Calvé, jullie zijn één van de weinige producten die ik uit pot zelfs lekkerder vind.

Toch wilde ik dit recept met jullie delen. Al is het maar om te laten zien hoe makkelijk het is om dingen zelf te maken.

Nodig:

  • 300 gram ongezouten pinda’s 
  • arachide olie
  • zout

Als de pinda’s nog niet geroosterd zijn, dan moet je dit zelf even doen. Je kunt ze op een bakpapier ongeveer 2 uur op 110 graden een beetje kleur geven. Draai ze regelmatig dan even om.

Gooi de pinda’s in een keukenmachine en doe er een heel klein beetje olie bij. Begin met een eetlepel, je kunt later altijd nog meer toevoegen. Zelfde met het zout, begin met een klein beetje, wanneer je proeft kun je meer toevoegen.

Draai de pinda’s helemaal tot pindakaas. Je kunt zelf bepalen hoe grof of fijn je hem wilt hebben. Test of die op smaak is en hij is klaar om te serveren.

Enjoy!


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.