pasta gehaktballetjes

Spaghetti met kleine gehaktballetjes

Spaghetti met kleine gehaktballetjes

Dit is één van mijn standaard gerechten. Dit eten wij zeker wel eens in de 2 weken. Ik vind het gewoon enorm lekker en op de balletjes rollen na (wat ik niet vervelend vind om te doen) is het ook nog eens helemaal niet veel werk.

Wij aten spaghetti vroeger ook met een rode saus, wie niet? Maar wij maakte het altijd met rul gebakken gehakt in plaats van gehaktballetjes. Mijn vriend was het altijd gewend om met gehaktballetjes te eten en dat was een gewoonte die ik maar wat graag over nam. Veel lekkerder!

 

Spaghetti met kleine gehaktballetjes

Wat heb je nodig:

  • 1 pak spaghetti
  • 400 gram gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ei
  • paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 2 uien
  • 1 bakje champignons
  • 2 pakjes gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • oregano

Eerst gaan we de gehaktballetjes maken! Doe het gehakt in een grote schaal en doe hierbij mosterd, sambal, paneermeel, ei, paprikapoeder, peper en zout. Kneed dit helemaal door elkaar.

Rol vervolgens van je gehakt kleine gehaktballetjes. Als je ze liever groter hebt kan dat natuurlijk ook. Zelf vind ik kleine balletjes fijner eten, maar het is wel meer werk om te rollen.

Bak de gehaktballetjes mooi bruin in een koekenpan. Zet ondertussen vast een grote pan met water op voor je spaghetti.

Snipper de uien en snijd de champignons in dunne plakjes. Doe de gehaktballen wanneer ze gaar zijn in een grote braadpan en doe hierbij de pakjes gezeefde tomaten.

Bak de uien nu in de koekenpan gaar. Ik bak graag alles apart, dan weet je zeker dat alles goed gaar is en krijg je de lekkere smaak van het bakken. Doe de uien vervolgens bij de tomatensaus en gehaktballen en bak in de koekenpan nu als laatste ook de champignons gaar.

Doe de spaghetti in het water wanneer deze kookt en kook deze volgens de verpakking mooi al dente.

Roer de saus goed door. Pers de tenen knoflook en doe deze erin. Snijd de basilicum fijn en doe deze ook bij de saus.

De basis van de saus is nu klaar, breng hem nu verder op smaak met oregano, peper en zout. Laat hem zo lekker door pruttelen terwijl de pasta staat te koken.

Giet de pasta af wanneer deze klaar is en doe deze in de borden. Doe de saus hier over heen. Als je wilt kun je dit nog afmaken met een beetje Parmezaanse kaas en extra basilicum.

Simpel, maar heerlijk toch!?

Spaghetti met kleine gehaktballetjes


Ga jij dit recept maken? Laat me vooral weten hoe het was! Deel je resultaten op Facebook, Twitter of Instagram en tag mij @seasonwithlove #seasonwithlove. Ik ben erg benieuwd!

 

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *